|PemFolow Kelip-Kelip|

Tuesday, July 28, 2009

Sandiwara Pagi..

************************

Pagi ni aku pegi keje macam biase.. Isu driver aku yang lambat, penumpang yang ramai nk tumpang skali tak menjejaskan pagi aku, kerana isu virus babi lebih gempak, UiTM di tutup, jadi... Sebagai umat yang tinggal di lembah ini, tau la camne keadaan nye.. hehehe..

Sampai kat tempat cari nafkah ni [ yess,awal hari ni..!!] ,aku terus ke kafeteria untuk mengorder makanan bagi mengisi perut diorang2 yang lapo mase meeting pagi nanti,makan je tau.. Meeting tak ke mana pun.. Bese la.. Haih.. ~~


"..mak aih, lawo2 pulak aku tengok diorang ni..department ape diorang ni ek..? " kata hati aku bila berselisih dengan akak2 yang agak lawo2 pemakaian diorang, kadang tu mengalahkan pekerja di sini. Sluar slack di iron tajam, baju munge2 shantekk, tudung di lilit rapi di atas kepala, kasut @ sandle berkilat kilau memancar....

"..eh, tapi aku macam penah nampak la akak ni..tapi kat mane ye..?" kata hati kecil ku lagi.

Tiba-tiba,.,.,

"..Beli makan ya dik, sorang aja..? '' [loghat jawo nyo..aiyoh...sembrono..!]

"..err,ha..haah..ye ye.." terkulat-kulat aku menjawab dan tersenyum suging.

Dalam hati aku.. " Ni akak cleaner kat ofis aku.. Patot la... Haih.. "



*************************





nota bersih : jangan pandag tiada mata taw.....

5 comments:

EN.ROBOT said...

ahh.,.,ko jeles ngan akak tu kan.,.,~
:p

kakuna_daisy said...

En.Bot Bot,

mane de jeles,akak tu yg jeles ngn aku..heheheh...=P

oranglidi said...

tersenyum suging tu macamna? macam best je..

kim salam kat akak cleaner tu ok?

kakuna_daisy said...

oranglidi,

tersenyum suging tu senyum ala2 senget je..hehe

kem salam je? buah? duit? tu tuk aku...heheh

oranglidi said...

ahaha.. duit? lu kan dah banyak duit.. cis. haha!

durian nak?