|PemFolow Kelip-Kelip|

Monday, July 20, 2009

Interview - Updated


***************************

Haih...hari ni masuk ofis,cam bese aku lambat lg.hahah..nk buat cane, arini rmai pulak aku tgk yg nk tumpang aku n driver aku.tp aku ni kan baek hati,bagi la diorang naek dlu,aku suh je driver aku jalan dlu.aku tak kesah pun.sudah nye, kul 8.40 baru sampai ofis! hamik ko! Bosh dah kuar,pegi kursus..hahah..[dah la aku tak msg die aku msuk lmbt,dah la hari jumaat lepas cuti..haih~]


Talking bout last Friday,as i went to the interview...everything goin' damn well..haih,tp ade gak la soklan yg tak dapat aku jawab..hahahaha..yang tak leh blah nye, kat dewan temuduga siap msg Cik 301 ngn Kak Wie lg; "..korang,tolong msg kat aku rukun negara,rukun islam ngn rukun iman, aku dah nervous ni tak ingt ape dah ni..".hahahaha...


But fellow freinds,tade pun yang die tanye berkenaan dengan sejarah ke, rukun negara ke,rukun nikah ke,rukun tetangga ke..cett! Yg die tanye pasal keje aku skarang..hmm..of coz la aku takleh nk tipu yang aku dah bkerja skang..di antara dialog aku dan interviewer tersebut :


Interviewer : "..OOoo,you kerje kt ***** ehem..ehemm..eh,dah ok la tu..kenapa you apply post ni lagi? Kan ***** ehem..ehemm..tu one of big name,post you pun tetap.." bla bla bla.......


Me : "..err,.,. sebab ni terjamin tuan,pastu menjamin masa depan, pastu jaminan die ade.." yada yada,.,...[ape aku carut nih..??]


Tapi tu la jawapan nye yg aku berikan...TERJAMIN....betol ke korang rase?? haih..entah lah...kalau ade rezeki,ade la..kalau takde,nak buat camne..yang pasti,i've try my best..tade pulak rase degup jntung macam nak terkeluar ke..tade pulak rase nk tekucil sakit perut memulas ke..hik hik hik....








note jari :


Ayam,naseb bek org tu tade tanye byk2..klw tak sesia mkn pnampo aku pagi2 jumaat tu..hehehee..


Robot,ade la jugak berkenaan jawatan yg dipohon ngn isu2 terkini..yg pasti selsema babi tu!seb bek dah prepare..hehehe..

Cik Mawar,

uik,takdo plak namo agong,tp namo ayah den ado la dio tanyo.hehehehe....okie tak..ngeee..

naddy,

haih..harap2 luck la hendak nye..hehehe...





4 comments:

EN.ROBOT said...

yada yada gak!!!!
cam best je,.,.,.hehe~

kakuna_daisy said...

en.robot,

mmg best pung...hik hik hik..yada ~ yada ~....

Cik Mawar said...

hahahahaa.. sebab dia terkejut tgk ko..
dia suka tanya agong tu lau budak2 lepas SPM ja kot..
hahahaha kan SPA biasanya budak2 lepas SPM.
muahahahazz.. aku pon dulu muka cam takut2..

kakuna_daisy said...

heheeheh..yang pasti,interviewer tu baik2 je ..tp aku tak la sampai silang kaki...wakakakakakak