|PemFolow Kelip-Kelip|

Wednesday, December 30, 2009

hikayat 100 - The 100th HIkayat - Off The Record And Let Me Go..!!!



Today is my last day for going to work..For the year 2009 la...Giler!! Ingat aku nak benti keje ke wei..? CAne aku nak beli make up kalau tak keje...Hahaha...2009,akan melabuhkan tirai nya.. Go..Away just like that,just like it was yesterday...

I put a lil' line which what was happened over the years.. Which i manage to remember.. Me,myself think that this year brings me lotsa experience,whether good or bad, either its sweet or hurting me. The big Y was just just past and I ain't never gonna face it again,no more..


The year that im counting my day, but the day that im waiting for were never come.. At last, i realized that the curcumstances occured by a reason. And it was spectacular...!! Woww..! Dangg.! This is how my life was on 2009 then..



So yesterday,

The moment I've grab my scroll and finished my study. And i misses my batch [hint to all OM114 student, UiTM Jengka, Pahang!] Damn muchhh..!!
I remember how I walked alone early in a morning,untuk daftar sebagai seorang pekerja baru berStatus "Secretary".
I walked into my so~called~office that i never know what will happen next to me for 2 years onwards.
I shaked hand with my~ex~bos now,telling her that im in all new into this line,so please teach me so i could learn.
And oww,i saw my enviroment around me and i was like "..Envy me,im new! And im single! And you,you and you please dont look down at me,i'll grab my chance follow the flow and walahh! Here i am.."
Until today, im not Somebody.[yet..!] Im just being me.I still stood,being me,in this line,and i felt like "..God has blessed me well for the past 2 years! All i got,and all i have had was the best ever for the past 24 years backwards.."



Like it was yesterday,

"..Hey,You've ruined my life,bitch!..". And until today it was the develish part of my life..!
I've lost my L words a.k.a L.O.v.E a week before my 24th birthday and it was the biggest present i've ever had!
Oww,like i loveeeee the pleaseant suprised you'd gave to me darl, and i'll make you suffer for all of you life off being GUILTY..!
I wasted my 2years of loving him without knowing that he's cheating on me ALIVE then..*sigh*..What a life....~
And, I know you'd suffer enough now...! Serve you right!! Full stop,..;p
Aku tidak berdendam,dan biarlah semua tu menjadi kenangan,cuma aku menitipkan rasa yang aku pendam selama ini.
Even im if im appologizing him that would'nt make things clear and im not TOTALLY FORGET about that!
And i know, Things that happened,was just happened..I live my live now,to the fullest..!!


And it is Today and tomorrow onwards,


My wish list for New Year Coming..
No more broken dreams. No more tears for such stuffy thingy. No more heartbroken.
And i will make my sky always blue and bare to face the gloom..!!
Ain't afraid no more...
Thats the story..
Of 2009..
Good Day
Enough Said.
And the rest was a history..




gOOd bye 2009...!


Hell~Ow 2010....



yada ~ yada..~








Kakuna : I know im not that good of writing. Anyway,Happy New Year ya'all..!! Those yang bercuti kamis ni,jom kita berjimba..Muahahahaha....

hikayat 99 - Let It BE..Beliau Dan Labu Beliau


This morning, as USUAL..i repeat,as USUAL i came late...Ingat nak je MC hari ni,sore throat yang agak menggangu aku 2 hari nih..Kalau makan buleh kuar balik semula segala isi perut sebab batuk nih... Bos pun takde,keje pun tak banyak. Jadi masa untuk di luangkan lebih di atas tilam tak berapa nak empuk memang mengasyikkan memandangkan tidur yang hanya bersisa dari jam 5 ke jam 7! Wahhh..!!! Talking crapss..!!! Shut Up!

Memang job pun tak berapa banyak,orang kat ofis ni pun kalau ade pun seketul dua. Like i said yesterday,dah macam rumah mayat beb..!! Hee...:p.. I did my blogwalking. Leaving some comments,read their entry that might~generate~my~idea perhaps.. Weee... ~ ~

SEmalam,i've heard a topic discussed on one of the radio station asking that "..What am i supposed to do,i've got a Ring worth 40k from my 6months~old relationship boyfriend and he said "..Think whatever you want about the rings.." when i asked him about it.."

So, aku pun terpikir jugak. Baru kenal 6 bulan dah boleh bagi cincin 40k and laki tu cakap pikir la nak pikir ape pun pasal cincin yang dah di beri tu.

Si Lelaki,tak menyatakan sebab dan musabab pun kenapa bagi cincin tu..? CInta? Sayang? Suka? Atau sebagai hadiah mungkin?Atau sebagai balasan sebab bercinta selama 6 bulan..? WAhahahaah..Pakcik kayoo..! Macam takde perasaan pulak Lelaki macam tu. Macammacam comments and opinion from public yang call radio tu pagi tersebut. Ada yang cakap mungkin nak bertunang, atau mungkin nak melamar untuk berkahwin. Tak kurang jugak mungkin sebagai hadiah. Walahweh..! Hadiah cincin 40k..?? Aku pun nak kawan dengan mamat tu..Hahahahaahah...




Entahlah, persepsi dan fikiran orang lainlain. Semua tak sama. Kalau aku..? Aku jual ke cincin tu.. Hahahaaha...Makcik kayooo! Abis,dah orang tanye die buleh bantai jawab suke hati la nak pikir ape pun. Aku pun dengan suka hati nak buat ape pun dengan cincin tersebut. Huehuehue... [macam bongok je sikit2 kan..]




note 1: Gua syak,mamat tu curik je cincin tu,sebab tu wat tak heran je kan..? Macam gampang!!
note 2: Gua syak lagi,mamat tu tibai beli kat Petaling Street je,pastu claim harga cincin tu 40k..Mek Sens kan..? Lagi jahanam perangai lagu gini..!






Cik Kuna Kunang : Lepas ni letak syarat,berkawan pastu bagi cincin...! Hahahaha..Bangkai je bunyik..!

Tuesday, December 29, 2009

hikayat 98 - A Lil' Piece Of Happy To Rest My Mind..!



Ugghh...! Heaven nye kalau taim petangpetang camni,dah perut kekenyangan,salai perut pastu dapat tido, kan kengkawan..? Sila setuju..! Sebab korang pun musti mengakui taim jam 3-4 memang best kalau dapat tido...Hehhehehe..

Lunch tadi dengan Cik 301 n Kak Tina. We all having soup kat Ani Sup Utara Seksyen 2. Ofis aku dah terasa macam rumah mayat. Sume sibuk nak bercuti. Bos besar cuti, bos kecik pegi outstation,bos tak barapa nak jadik plak pun sibuk bercuti..

Tahun depan,jangan terkejut kalau ahlil kuarge mereka bertambah...! Wahahah...[gelak nakal sket..!]

Aku dah buat keputusan nak bercuti jugak la. Tapi,aku tade kuarge nak di kembangkan,jadi penyelesaian nye kembangkan badan ye adik adik...!! Hari kamis ni nak bercuti. Jadi aku ambil keputusan nak berjalan jalan. Ke mana,tak tahu la.. Ikut je la hati ni nanti hari kamis ni. Im think of Midvalley, but Times Square pun dah lame tak pegi.. Dengar cite kat sane banyak sale yang lumayan..! Iya,lumayan jugak sen aku keluar nanti kan...? So,aku buat keputusan nak bershopin dengan tingkap jek! Huh..!

Tadi call mak.. Sayu pulak rase minggu ni tak dapat nak balik. Tapi kalau aku buat gile,boleh je balik naik bas lompatlompat..~!

"..Mak,orang rase kan minggu ni tak balik la kot. Nak save bajet ni. Nak buat belik henpon baru! Mueheeh.." [oke,tipu je. Memang kene tampo dgn slipar jepun oleh mak aku!]

"..Yeke,dah tu balik tahun depan nanti la ye..?.." Tanye mak. Macam tahun depan tu adalah beberapa bulan lagi. Luse je pun..

"..Haah,orang balik lepas kenduri Azie la..Tapi,kalau orang jadi balik minggu ni orang bagitau la ye..Orang tau,mak rindu kat orang kan..He...:p.."

"..Haah,yelah..Perasan sokmo..."

Hehehe...Aceli, baru je balik last week. Tapi sebab si penghutang 2 orang tu ade kat rumah,tambah pulak dengan si kecik Harith,mesti meriah.. Ayah pun dok rumah je skang ni,still in medication.

Sapesape yang berkelapangan hari kamis ni,join sama aku bercuti samasama...Di ulangai,hari KAMIS...Ade bran...???? Heheheeh...







Cik Kuna Kunang : Tahun baru punye wish list pun tak sempat siapkan lagi...Hahahah...Macam la yang lepaslepas tu tercapai! Macam Bangkaii...!!

hikayat 97 - I Think Im Gonna Need A Break..

Nak pegi minum pagi jap,dah pukul seploh ni. Arini masuk keje lambat,so tak sempat nak breakfast pagi tadi. hahahaha.....











Cik Kuna Kunang : Tengah serabut. Sangat serabut!!

Monday, December 28, 2009

hikayat 96 - Kawin Lagi...Haih....(o~0)..


SEkitar majlis Effa dan pasangan, on 26th December 2009. Effa ni clasmate mase form 4 & 5. Kire beliau ni geng2 nakal jugak la mase skolah,cume die baik sket dari aku sebab die Pengawas. Hahahaha...


Aku pegi dengan menumpang Cik Mawar. Beliau amik kat rumah, then pegi kenduri sesame. Sampai sane jumpa lagi ex clasmate ngan budak2 seangkatan. Bese la,dah betahun tak jumpe,bile dah jumpe cakap pun macam tak cukup taim dah. Pakkal je tu kenduri kawen,kalau tak aku dah open table. Hahaha...


Di antara yang tersempat jumpe, Nana,Noli,Ainsyah dan Syawal. Yang rapat2 tu la,yang lainlain mungkin jaga bini dalam pantang tak pun tengah kelek anak..Giler advance diorang ni dowh..! Sekali ketapi dah 2 3 gerabak bile jumpe! Ahaha...Dan soalan yang sama bile jumpe,"..Ko bile lagi..Orang lain dah bilang anak,ko dok camtu je..". Lalu,jawapan agak setannn aku bagi "..Dah cukup la anak tekak, anak mata yang ada..". Pannggg..! Kene tampo..! Hehehe..


Berbalik kepada Effa, Dah selamat pun beliau. Semuga berbahagia hendaknye besama pasangan hingga ke anak cucu. Ni je la yang sempat aku snap.

[aku dan pengantin - berkat itu penting...!! muehehe..]

[syawal,ainsyah,effa dan aku - lagi sekali mengambil berkat kunun..!]

Sekian. Lepas ni,lagi ramai kawan aku menyusul untuk membina masjid. Oww,aku rase macam nak buat blog untuk pengantin je la pasni..!! Cilakak..!!

Cik Kuna Kunang : Nak buat reunion untuk ex clasmate dulu. Musti gempak..! Huhuh...

Thursday, December 24, 2009

hikayat 95 - Hell-Ow Shah Alam...!



Status untuk hari ni..Same je ngan status kat fesbuk. Malas nak apdet la pagi ni.. Sebab tade mood. Ni pun pakse jugak la..[tipu!!] Hahaha...

Mood a.k.a rowh kat kampung lagi,semalam tak nak ikut balik Shah Alam. Beliau cakap takot naik bas dah. Aku dah pujuk pun tak nak jugak,mungkin sebab si kecik tu pengaruh kowt..So, jasad je la ade kat ofis-yang-macam-tade-orang ni...

Rindu zaman kegemilangan..!






Cik Kuna Kunang : ..................new year is around the corner beb..!!!

hikayat 94 - I Was Just Realize..

Arini kan ramai pulak pelawat yang datang kat page aku,and mostly Shah Alam. Uish,takkan satu department bukak blog aku kowt..? Ke satu HQ ni dah tau..? Bangkaii..!

Gua sedang di perhati!!










Cik Kuna Kunang : Stalker ker..??!

hikayat 93 - Temperory Lost..!



Baru aku perasan, mamat Johor tu takde contact aku lagi. Nape ntah. Die merajuk kot. Sebab kasih tak berbalas ke..? Ahahahah... Poyo je..!

"..Aku akan tunggu ko.." tu la ayat die. Skang ni miscall pun tak jengah henpon aku-yang-dah-kene-repair.

Gua ade pedulik..? Takde. Tapi tibetibe teringat mamat Johor tu sebab die teman sepencarutan aku. Lame tak mencarut dengant die.Hahaha..Ntah idup ke mati ntah.








Cik Kuna Kunang : Aku macam ni je la..Tak boley nak ubah pun. Sorry.

Wednesday, December 23, 2009

hikayat 92 - Eksaited vs. Rebel!


Aku apdet blog guna kompiter kat opis. Tak heran kan..?

Pastu aku rebel..Sebab boring.

Lalu,aku pun apdet fesbuk guna henpon.

Gune selkom berukband yang bertahan 24 jam sebanyak nam hengget di caj.

Sedikit eksaited di situ!

Tapi lembap macam syaiton ni rajim!

Taik kuar pun lagi laju!

Cilakak!Selkom tipu kedit aku nam hengget!

Lalu,aku ambil keputusan untuk balik keje awal arini.

Sebab aku nak ekses intenet kat umah sorang sorang dalam bilik.

Buat buat konon aku ade laptop la..

Padahal...

Aku nangis dalam ati,selkom tipu kedit aku nam hengget yang buleh aku beli lolipop nam blas ratus.


Wuuu.....:(







Cik Kuna Kunag : Selingan sambil gune intenet henpon - buleh berak,makan,solat,dan sewaktu denganya...sekian..

hikayat 91 - All The Right Moves,All The Right Friends,All The Right Places...



"...Wei,jangan lupe ye. You'll be my best gurl on my day..."


A short message from Cik Oyah. WAaahh..! Another 2 weeks to go to her day. What a life..! ~


Hell yeah,she had proposed me to be her best gurl on 9th and 10th of January. And kebetulan pulak,my department buat Family Day on that same day. So, with all of my heart, I sacrified to attend her wedding and being her best girl,instead of that~damn~family~day which is im one of the AJK to kutip duit..! And oww,i even dont give a damn bout' it..! Nahhh....!


This morning, i've received her card via mail. Beautiful! Simple but nice..! Oww im so damn envy! WAaa...Nak nangis pun ye, coz my best friend ever gonna change her status from Single to MArried! DAmn! Lucky you Azie. May you live happily ever after..!



[white and pink! What a combination..! Lurve it..!]

Hah.Telah ku warning laki beliau dengan amaran "..Wei,ko jangan tak bagi aku jumpe azie plak lepas ni. Memang aku dekel kepala ko kang..Wahahaha..!". Dan beliau menjawab "..Eh,ape pulak tak bagi. Aku nanti kalau boleh nak ko join kitorang sekali..!Ahahah...".

Bongok! Kukk! Kukk! Nah,amik aku dekel kepala ko Sudin..!

Then Cik Oyah said to standby gold and pink+white clothes for the ceremony. Where the hell am I going to find it? Gaji dah surut beb..! But anyway anyhow, I'll make up her day on that beautiful moment!

p/s: aku akan buat satu entry khas untuk aku dan beliau tentang kisahkisah kitorang sepanjang perkenalan kitorang and sempena hari bahagia beliau nanti. damn im excited..!!

Cik Kuna Kunang : Wohooo..Nak pegi carik baju pulak ni..!

Tuesday, December 22, 2009

hikayat 90 - Popcorn Session & Missing Stars - Meet My Adorable!




Malam tadi tengok cite Avatar. Superb Best..!! Tp aku agak terkilan sebab ingatkan cite avatar macam kat tibi tu, yang katun tuh.. Bukan ek..? Nape weh..?? Anyhow, memang worth it layan movie tu dengan gangkerz.. Agak sengal jugak la bontot ni menanti sampai 2jam stengah..Nak pegi toilet pun rase sayang je nak tinggal muvie tu... Ahahaha...


Arini ari selasa..




Cepat la esok rabu.



Pastu luse pulak kamis.




Pastu nak jumpe beliau ni.




Windu pulak.
[ini first publish oke..]





[aku nak suruh die pulak la belakon jadi Avatar tu, The Legend of Harith..Hahaha...]

[betuah btol..kecikkecik lagi dah masuk dalam blog aku ni.besar kang klw tak kenang budi auntie die yang shomel ni siap le!]

Cik Kuna Kunang : Mood dah post ke kampung..heheheh...

hikayat 89 - Entri Dugaan & Perlian - Di Tujukan Khas Buat Kau..!


Ow...Inikan di namakan permainan dunia..??
Ciskek..! Macam syaitoonn je ayat..hahahah..


Owcay, aceli ai tengah sedey dan teruja jugak..
Mungkin berada dalam kegembiraan sekaligus sedey..
[ni reason kenapa ai rebel!]
tapi ai tak nangis..
Lembik! Haha..
Ai geram je..! Eeeee......


Cik Mawar Sejati Tapi Berduri...
U telah pun di risik dan di tunangkan..
Ai tumpang hepy.
Tapi ai sedey jugak.
Tapi ai terharu.


Ai sedey sebab U..
U la tau, tak bagitau ai..
Sampai ati U.
Ai punye la tunggu U bile nak lansung.
Sekali u dah bertunang tanpa pengetahuan ai..
ai jeles ade banyak sikit.
Hepy untuk u banyak la.
Ow,teruja sebab lepas ni leh makan nasik minyak pree..yehaa..!


Sebagai tebusan u tak bagitau ai,
ai nak u belanja ai makan lauk pengantin SAHAJA nanti di majlis u..
ai tak dulik!
Kalau tak,ai nak selongkar kat dapur umah u.
Ingat ai tak tau..?
hehe..


Lagi satu, hadiah ai tak kompom lagi.
[bajet nda ada..]


Oh,hati ai terguris lagi!






Cik Kuna Kunang : Wei,kat perak tade line Celcom/Maxis ke?? Bio bebenor beb...?? Msg pun takleh send ek... kui kui kui.....

Monday, December 21, 2009

hikayat 87 - Bila Aksi Terlampau ON AIR..



Malam tadi.. Aku pegi makan kat kedai makan sebelah car wash.. Bukan kedai beskal pastinye sebab kedai beskal sebelah nye takde kedai makan. Enough said! [err,sape tau Restoran Rejab]Aku pun order mee goreng mamak and telur mata sementara kawan aku pulak kuew tiaw kung fu.

Sementara menunggu hidangan kami sampai, aku berbualbual kosong di selangi gelak ketawa walaupun tak berapa lucu sangat. Nak jaga hati kawan aku tuh. Hahaha.. Sambilsambil tu mata jugak kerlingkerling ke aras skrin putih yang di sediakan oleh tokey kedai untuk keselesaan pengunjung yang rabun macam aku ni supaya tak terkenyit kenyit mata nak tengok tibi. Memandangkan aku duduk di depan sekali, jadi tak lah mate aku terkenyit kenyit nak tengok movie yang di tayangkan.

Di layar putih tersebut, sedang menayangkan cerita Thailand di saluran Astro,tak pasti tajuk nya ape,tapi yang pasti filem tersebut ber genre komedi. Korang pahampaham la, even komedi pun ade jugak terselit lusyah disitu. Mencik aku nak sebut,tergeliat lidah.. Ahahaha..

Makanan sampai,we all pun menikmati makanan tanpa sebarang munyik. Sebab mak aku cakap tak elok bercakap masa makan. Ahahah.. Mata pulak kerlingkerling di skrin putih tersebut.

Tiba-tiba..

"..uuhh..ahh..uhh..auh..."

Shit!! Aku perasan menatang bunyik jadah cam gitu. Aku dapat lihat sekilas aksi kat skrin putih tu sekejap. Aku pun buatbuat minum air. Kawan aku buatbuat cari rokok konon jatuh. Dan dengan tibatiba je skrin tersebut gelap.

"..No signal.."

Ahahahah....Padahal tak ujan pun time tu. Takkan astro no signal. Cilakak! Citer Thai ni kadangkadang takleh nak jangka.. Cam Syaitonnn...!!







Cik Kuna Kunang : Musti tokey kedai dah tobat tak nak bukak cite Thai lagi..Ataupun beliau mengambil keputusan menayangkan cerita Komedi Thai untuk tatapan umum supaya kedai makan beliau ramai pelanggan..? Nantikan...Hahahah..

Thursday, December 17, 2009

hikayat 86 - Mari Membaca Slang Ganu..!


Mamat rase malassang nök bangung tiddo. Nye gulling-gulling atah katil.
Pusing kiri, pusing kanang. Serba dök kene ye berase. Mök Lijöh
blèbèr hanyaar kot luör pitu, "Mat! Matahari nök tinggi galöh döh
nim, ka'ak rezeki kalu bangung lèwat-lèwat. Mung tak dök khije ke ari
nim?"



Dök tahang kene blèbèr Mamat Ppayang pong bikah bangung ceggat dari
katil. Baru ye teringat pukol 11 kekgi ade kene wat kheje sket, hök Böh ye
suroh kemarèng. Mamat pong jungaa tangang ye ambèk tuala. Pèsèngang
mandi P. Ramlee pulök pagi nim, al maklunglah pukol 10.30 döh. Dari Manir
nök jembe ke Jalang Batah Baru tu jauh jugök. Pah tu nök kena bereti
stèsèng minyok Petronah pulök dekat sipang trapik lait Pulau Musang.


Döp ingat starang nok tamböh minyök kemarèng. Dök dang 10 minit Mamat
siap belake döh. Minung air kopi-ö setegök due lepah tu pakaa kasut
kulit atah tangge kak lambo. Baru beli minggu lepah tu kasut tu. Bekilat
ssiö! Lepah tu Mamat pong stak möto vroooooong hale ke bandö. Mötosika
sèkèng hèng jer, tapi boleh tahang lah.



Jalang Batah Baru ader banyök bangunang jabbat dengang kedaa. Kalu hale ke
depang sikit ada kedaa Astro, hök tv kene bayö bulang-bulang tu. Kalu
tebèng dök bayö jer kena pötöng hanyaar. Lepah pada suraa Flat Batah
Baru tu ada lèrèk kedaa èkong. Kedaa makang pong ada gök. Kalu jallang
sket lagi sebelum kedaa Astro tu, ada kawasang lapang tepat juaa khète
baru cap Hyundaa dengang Kia.



Di antara kedaa èkong dengang kedaa Astro tu ada celöh-celöh tu jabbat
löyar baru buke. Pèsèngang baru pah jadi löyar tu Mamat mari mmkir
sörrang. Slo-slo Mamat naèk tikat due. Napök gaye ader due örang jer
kherani. Llaki sörang, ppuang sörang. Boleh tahang hök ppuang tu. Tapi
pakaa cicing molèk ngak kat jari manih tu. Ttunang döh pèsèngang tu..
Dök napök gambö starang. Berat nnanang. Mamat kabö ke kherani ppuang tu
dia nök jjuper Tuang Löyar. Hayat hidup Mamat dök rajing jjuper löyar
skali habuk. Cakkak dengang löyar jauh skali.. Nye mari debö wèh.



Mamat pong ketok pitu masok. Löyar tu tengöh pegang gagang talipung cap
Panasonic kat telinga ye. Wayar talipung tu tengöh beseranggöh lagi.

"I dah uruskan fixed deposit you sebanyak RM10 juta tu. Lagi satu, minggu
depan ni, I nak you ikut I ke Singapore. HSBC Singapore dah buat
arrangement untuk finance syarikat klien I, tak banyak, dalam 20 juta Sing
dollar. Firm I jadi lawyer jugak tu. I turun KL minggu ni, kita dinner kat
Shook di Starhill ok?"



Mamat bukang pandaa sangat cakak orang putih. Tapi bila dengö haa pitih
die pahang. Mainang mende juta-juta nim? Mamat mari mmikir.
Löyar muder tu pong letök gagang talipung sambil-sambil kheling ujung
mata tengök ke Mamat. "Yer, nök mender? Saya sibuk ngak ni, dök
tengök ker?" löyar tu tanye Mamat.



Mamat pucat kesi. Dök tahu nök kabo mende. Nök jawak salöh. Dak mboh
jawak salöh. Macang mase nök bangung tiddo sakning. Serbe dök kene.
Sudöhhang Mamat tebèng jugök jawak.



"Sebenörnyer tuang, sayer nim kheje dengang sarikat Teleköng. Saya mari
nok waj sambung wayar talipung hök tuang wak lölök cakkak sakning. Dök
sambung lagi wayar tu, guaner lah tuang boleh cakkak döh!"
Muka tuang löyar tu jadi biru hèrang!



Döh nök wat guana starang! Nök èksèng dök betepat! Ada jugök löyar
kècèk orang dèh! Pecöh bo! Orang jamang lenim kata "kantoi"!









p/s : Cerita diplagiat dari email Luzra.
note : Oww,aku suke baca cerita di atas.. Hehehe....
Cik Kuna Kunang : Teringat pulak tetibe.. Aiseh....C'mon Ain!! Wake up!!

hikayat 85 - Tiada Penghujungnya...(~_0)

Emm.......



















Agak setengah jam jugak aku dok pikir nak tulis entry ape. Sumpah takde idea..!! Nape ntah... Padahal malam tadi macammacam dok pikir nak masuk entry ape.. Bahana tido aku setiap hari adalah 3jam je kowt?.. Otak pun dah agak nak mereng sket. Susah hati. TAk sedap hati. Sakit hati.
Cik Kuna Kunang : Semua jadi messy...!

Wednesday, December 16, 2009

hikayat 84 - Pengalaman Bekerja Untuk Hari Ini




Ini lah baru di katakan pengalaman, masuk keje pagipagi [pukul 8.30 tu kire pagi jugak la kan..ekeke], bontot belum mencecah kerusi tak berapa nak empuk di ofis kesayangan aku ni, bos dah panggil masuk bilik.. {sila jangan pikir yang bukanbukan di sini owcay...aku suci! hahaha..}


"..You call **** and suruh beliau masuk ofis i now..! I tak puas hati betol bla bla bla..................."

"..Ok bos.." [gaya paling sopan cam orang jepun tu,tertunduk tunduk je..]

[dah tau boss akan piss off lepas ni..!]
5 menit kendian... [setelah beberapa panggilan kecemasan di buat]

Seorang Designer masuk...
Seorang Manager masuk...
Seorang Admin Assistant masuk...
Aku pun masuk jugak....

30 menit kendian...



Designer : bla...bla...bla...
Manager : [angkatangkat kening kat aku dan aku membalas angkatangkat bahu..]
Admin Assistant : [berjalan sambil muka pandang ke bawah]
Aku : [menghantar pandangan dengan mata bundar kepada mereka..]

Beliau...??? Tak muncul muncul pun...! Main nyorok2 ngan bos ye...!








p/s : Beliau = Customer Service Eksekutif
Cik Kuna Kunang : Aku masih mampu mengunyah kerepek pisang namun Beliau musti macam kucing nak beranak....Haish...

Tuesday, December 15, 2009

hikayat 83 - Crush &....




Owcay..Once upon a time, there was a poor lil' girl,bla..bla..bla.. Damn! Talking craps again.


Talking bout crush..Have you guys ever feel it..? No matter in your past or present.. I do.. It was started when im in my secondary school. It's funny to think now, what the~fuck am i thinking at that time. Yes, being a human, i mean normal human @ girl, being bullied all the time, damn weak in maths subject [stupid] , and crushed over your teacher [a man of course darl..!] and a boy mate who dont even noticed you in their life.. Its hurt huh..?

Its such a hell! Thats why i dont even want to remember my childhood when i was in my primary and secondry.. Its ordinary. Being ordinary..

First Crushed - [sila gelak kan aku di sini..]

His name is Emy. Looks ordinary, but the fact is not. With cute lil' babyface, We met in school library when one of my my clicks saw him and said "..Ain,he such a handsome boy,i think it suit you well..". I was like "..Oww,yeah? But im into his friend even more..". Yeah, his friend are more attractive than he do. Ordinary boy,and im ordinary girl. [im talking bout his friend owcay..]

Bla,Bla..Yada...Yada..Then im stuck with Emy for the last half years, when i was just 13!! Damn! The years afterwards, Crushed over him,him,and Oww with my english teacher but none of'em stick with me at all.

Its such a stupid to tell and to share, but Hey, its fun though even others did'nt noticed you but at the same time, you yourself dont even noticed that there's someone crushed over you too..! Haha..LOL..

I learnt from the experience i've been through,not to say my experience but freinds and environment and I enjoy as much as i want. To fullfill to the fullest, I L.O.V.E my life now..!








p/s to Timah : Bermain dengan api,kena sentiasa bersedia untuk terbakar, dan jangan sesekali kesalkan itu..
Cik Kuna Kunang : Just close your eyes, and think of whats make you happy for your entire life...Sometimes it help to releif your messed around you..

Monday, December 14, 2009

hikayat 82 - When Nature Call..All I Did Was The Best I've Ever Done!




~ Taking emergency leave aproximately a week..Damn!
~ My dad warded at Hospital Tengku Ampuan Afzan, Kuantan
~ Accompanied him...
~ Slept over the damn~hard chair aproximtely 4 nite...yikesss..~!
~ No life at all....Its Hospital man,duh!
~ Being sleepy all day long...fuhhh..
~ Taking bus and long journey,makes me sick..!! Hate that!
~ I think im gonna need a spa rite now..~S***!
~ Gaining weight..!!?! Its F****** eshole!
~ Cash flew all over the week,just like the water....pheww....
~ Being missing by something..either way i dont even know it at all..
~ Miss my mum and dad already...;(
~ Miss my damn blog!! Yeahh..
~ Enough said then...
~ And oww, im waiting for a miracle to come..
~ Hey, Wake up..!!!
~ Did i missed my train..??








Cik Kuna Kunang : Its Life Then...come on.....

Friday, December 4, 2009

hikayat 81 - Hancur nya Kerepek Aku...!!

Nota : Cerita adalah benar belaka,dan ada kena mengena dengan yang hidup. Watak-watak memang benar dan belum pun mati lagi. Cerita adalah based on true story di ceritakan kepada aku oleh adik watak itu sendiri. Sekian..

Lokasi : Stesen LRT

Tahun : Sekitar 2000 kowtt..


Sawa, Azam, Epul,Ajis dan Nuat berjalan megah. 5 teruna ini kelihatan sangat teruja. Walaupun penat berjalan dengan menjinjing beg yang berat di tambah barang-barang yang banyak di kiri kanan tangan mereka, namun semua itu berbaloi. Kerana di tangan masing-masing ada sekeping tiket bas untuk pulang ke kampung kecuali Epul dan Azam. Tugas mereka di bengkel membataskan mereka untuk bercuti raya di kampung.

"..Wei,cepat kang ketapi tinggal. Aku tak penah naik ni, tak sabor dah ni.." Luah Sawa,memang keterujaan terpancar jelas di wajah beliau yang ada jerawat 5 6 butir tu. Beliau dan rakan-rakan merupakan anak kampung yang agak terpencil jauh di pedalaman Pahang. Baru tinggal di KL 2 bulan. Bese la, orang kampung.

"..Wa,kem salam mak ayah aku. Tokleh aku nak balik ngan ko. Raye kedua aku balik la..Bengang aku..Ni,kepek-kepek ngan bahulu ni jangan lupa,aku dah cakap ngn mak aku kirim kat ko.." Luah Azam pula sambil menghulur bungkusan kerepek kepada Sawa. Nada kekecewaan jua terpancar jelas. Azam dan Epul sama-sama tak dapat balik, jadi mereka meneman 3 lagi rakan mereka ke stesen LRT.

"..Ye ar, aku tau la..kang aku kem salam la..Ko nanti dah balik bagitau aku,aku amik kat stesen bas sane.."

"..Jom Wa,ketapi dah datang tu. Panggil Ajis, mende tahu dok melangut tengok orang. Aku tampo jugak kang.. Langho sokmo.." Bebel Nuat kepada Ajis yang di lihatnya melilau lilau.Tapi mereka semua memang tak pernah naik LRT tu, Nuat pulak buat-buat tahu kononye terror.

Sawa lantas melaung Ajis untuk naik LRT yang baru sampai. Namun, beliau terlupa bungkusan kerepek yang di kirim Epul tadi yang di letakkan di atas lantai sementelah mencari tiket LRT tersebut.

Zhuuuuuuuu...............Brekkkkk.. [efek adalah rekaan sendiri]

Pintu train terbuka. Nuat lantas ke masuk ke dalam perut train tersebut manakala Sawa dan Ajis masih terkial-kial kerana ada beberapa orang lagi yang mahu naik train itu. Setelah membetulkan kedudukan di dalam train, Sawa dan Ajis tersengih memandang Epul dan Azam di luar.

Tiba-tiba,baru Azam perasan. Bungkusan kerepek di atas lantai.

"..Sawa, kepek aku ni wei..!!.." Laung Azam.

Di dalam kesesakan lautan manusia di dalam train tersebut, Sawa mula cuak. Loceng berbunyi menandakan pintu train akan di tutup.

"..Azam,lempor kat aku Zam. Tak sempat aku nak kuar ni..!.." Sawa dari dalam train menjerit die celahan orang ramai. Ajis hanya memerhati. Manakala Nuat buat-buat tak kenal kawan beliau sendiri, macam celake jugak perangai

Dengan tak semena mena, Azam melempar bungkusan plastik berisi kerepek tersebut secara meleret, kene pulak timing pintu train tertutup. Bungkusan plastik tersebut stop betul-betul di tengah-tengah pintu train tersebut.

".. Prakkkkkkk..........!!!..."

Bunyi yang kedengaran di pintu train membuatkan Azam menepuk dahi! "..Kepek aku Wa...!.." Jerit beliau sayu...

Sayu betul hati Azam,mengenangkan kerepek dan bahulu untuk di kirim ke kampung..Azam menangis hiba...








Cik Kuna Kunang : Nape tetiba ntah aku teringat cite ni...Raya dah lepas dah padahal...ciss...

hikayat 80 - Its Raining Day..

Its raining today.. Same as may heart and soul...Im in bloom....

Somebody, grab my hand and take me away...









Cik Kuna Kunang : Im standing still...

Wednesday, December 2, 2009

hikayat 79 - Things I Cannot Stand Off...




I've listen to the radio this morning.. Fly.fm of course.. And the topic they were talking about sounds like this..




"..Do You Mind Going Out With Pretty Looking Girl/Damn Hot Guy And They Are Smelly.."


Me..??


Hell No...!!?!? I swear i can be damn mean or my action will turn up into hypocrite~face when im in front of'em..! shit!

Sumpah aku tak tahan beb..Sorry for being choosy....!!








"..Buleh kene kanser hidung.."
**by hapacrita - BLOOK,Page 122

Cik Kuna Kunang - Seriously i am...

Tuesday, December 1, 2009

hikayat 78 - Semakin Hari,Semakin Menjadi Jadi...



Betol la.. Aku rase semakin hari semakin menjadi jadi perangai gini.. Pesen ape ntah..Asik dok termenung je.. Apesal ntah...

Betol la, idea nak mencarut/membebel dalam blog makin kurang.. Aku tak makan semut pun.. Cane nak bagi tajam minda ni..

Ish... eksaited jugak kowt aku nih.. Minggu ni dah banyak pulak aktiviti yang dah plan dari last week lagi.. Esok, Nardia and our geng ajak tengok teater.. This coming sunday, Insyaallah pegi naik Bukit Broga kat Semenyih.

Oww, cerita hari raya haji..?? Emm.. Bangun lambat sebab sengaja? Then masak spagetti.. Pastu tido.. Heaven..!! Yeah,tidur ku di Shah Alam memang terhad...! Then, clasmate mase sekolah menengah dulu yang-dah-3-4-tahun-tak-jumpa datang rumah bawak Walimatul Urus.. Owwh no..! Wedding again....! (^~ o)..

Tapi, pada masa yang sama HARITH ZULQARNAIN menanti aku .... Tak sabar nak jumpe beliau..~~~ !!! My adorabel lil' darl.....






Percayalah.. Hidup ini penuh dengan ujian & dugaan..! Baru separuh kamu melangkah... Next step foward, u'll be suprise...!!
Cik Kuna Kunang : And im totally suprised,then....

Tuesday, November 24, 2009

hikayat 77 - Fully Loaded Excited..




Rilex..Rilexx..... Korang nih,Aku dah bagi link pun kat tempat beliau cane nak dapatkan BLOOK tu.. So, email pun dah berbalas, macam mesra je aku dengan Beliau ni..Hahahaa...

Okelah,ni entry untuk memperkenalkan kamu kamu dengan BLOOK tersebut, yang sampaikan ade orang cakap aku dah nazak..?? Ngaaa..Cik 301, aku belum nazak lagi daaa....

Jadi, dengan rasminya.. Hari ni.. First Baby beliau telah menjadi hak mutlak aku setelah proses proses dan teknik pembelian di lakukan...Wahahahaah...

Owww,aceli blook ni dah sampai last week lagi..Tapi sebab cuti raya qurban, aku dapat hari ni.. Tapi nape aku baru apdate blog ni petang ni..? Baiklah, biar aku sendiri jawab.. Sebab pagi pagi lagi aku dah ketuk pintu kat admin untuk amik parcel ni.. Sebelom diorang hantar aku dah pegi amik dah.. Tak sabo beb..! Menggeletar je buku lali ni nak tunggu ape rupe la blook ni.. Dengan yakin aku tau musti storystory dalam nye best..!!

Oke.. Keterujaan aku bermula di sini bila..............





Parcel ni aku terima....Pehh....!!!! Tak sabor nak bukak ni weh...! Heheeh...




Pastu tengok pulak, siap letak dalam plastik tu beb... Jambu nye kamu..! Ahaksss..Hehehe...








TAdaaaa..... Ni la die .....Haih.. Cantik pulak aku tengok cover die...


Pastu, yang ni la yang aku tunggu.. Tengok Tuan Tanah punye signature... ORIGINAL TOUCH tu beb.... Ala ala,shomel nye tulisan kamu..... Hik hik hik.....

Sekian, tu saje.. Ish,berdebar-debar nak abiskan buku ni.. Macam nak tunggu akad nikah pulak..!!



p/s : Untuk En. Jamil a.k.a penulis buku, ko memang best la..hehehehh..

Cik Kuna Kunang : Cube la korang tanyetanye,risik risik..Kowt kowt ade lagi blook ni.. Beli la...Yang pasti, memang baca sampai terkentot kentot..,macam makan keledek..! Hahaahahah....

Monday, November 23, 2009

hikayat 76 - Penantian BLOOK HAPACRITA....! Damn im excited.. ~ ~ !!





Beliau telah mengeluarkan first baby beliau.. Aku memang menanti beliau mengeluarkan kata putus untuk mengorder..Mungkin aku sedikit lambat, dan agak ketinggalan sebab dah ramai kowt yang order... Kebizian melampau last week membatas kan niat aku untuk men hapdet blog ni..


Namun, beliau dah bagi teknikteknik untuk pembelian. Disini, beliau bagitau.. Muwah je pown....!


Insyaallah, hari Rabu aku dapat.. Heheheh....Tak sabor nak kasi pecah perut dan menjadi giler eseng+weng weng sekejap dengan first baby beliau..Hik hik hik.....










Jamil : Tenkiu....Walopun tak berapa nak kenal kamu, tapi kamu memang best...! =D
Cik Kuna Kunang : Ketidakaktifan internet membatas kan pergaulan ku dengan temanteman blogger....Wargghh....! TEnsion Btol..!!

Wednesday, November 18, 2009

hikayat 75 - Deppresed Times tWo!!

Lagi la aku depressed bile sume site kat ofis ni nak block.....Adoyaiii....


Ni yang jadik malas nak pegi keje ni..Buleh tak..? Hahahahaaha......


"...Dah kalau malas nak keje tu, malas jugak la Ain...."


Woi Woi..!! Sape tu..? KUrang wayar betol cakap aku camtu....


"..Aku la...Hati ko..Dah la, Malas aku nak Cakap....:



Shibai..!!












Cik Kuna Kunang : Lagi sekali, sape kamu kamu yang ada kawan kerja kastam,buleh beli henpon muwah...miahahahahahha....

hikayat 74 - Depressed..~ ~!!!


Aku bengang lagi. Kali ni, memang perasaan tu membuak-buak di dalam dada.. Tension! Henpon ni rosak lagi..Haih...Dah la aku sayang rete sketul ni, timetime cani la die nak rosak,nak hang..


Sedih beb..


Ni kire berat ke arah kedai henpon lagi la ni..Tapi kali ni bukan untuk repair. Tapi beli baru je..!! Damn!!










Cik Kuna Kunang : woi woi,kamu kamu tahu sape yang ade kerja kat kastam? hahahhaa..

Monday, November 16, 2009

hikayat 73 - Standing Still...




Im standing still..
Waiting for a miracle to come..
And you're the one to blame..

But you never turn up..
And i've wasted the time..
That is all i have..
That is all i got..

But if this the end of everything..
Why so worried?
Why so curious of what would happen afterwards?

Because its TIME that i wasted..
Are irreplaceble..

And im standing still..
Waiting for a miracle to come..
For a new day's come..










note : 3 minutes poem..!!
Cik Kuna Kunang : Wooo...!!Giler jiwang karat aku wat natang ni..Macam gampang..!!Ahahahhhaha...

Saturday, November 14, 2009

hikayat 72 - Into This Song..

"..Sean Kingston - Face Drop.."


Yeah..I loved this song dude..! The phrase meaning so deep...That's it. I call it an error when i try to put the video's link,just dont know what the heck is going on with the internet line.Demmit!


And oww, i just get back from Paviliion,watching movies with club members.. And Ow mY Dior/Ow mY Gucci/Ow mY Lois Vuitton/Ow mY Prada....yada yada yada.....Those tagline in PISAU CUKUR's sceney...Duhh!



Err, why i watched that movie instead of 2012.. Well, its call FREE babe..Ahahahahaa....


Yeahhh...I felt so damn relief now....!! MAN, sumtimes are easy to melt over WOMAN...







Shit!!!
Cik Kuna Kunang : Im not gonna giving up......!

Friday, November 13, 2009

hikayat 71 - I Dont Know Happy.....

Since that fucking lil' messed...
It was pathetic...















Cik Kuna Kunang : Thats it...........

hikayat 70 - Untuk Timah...

Timah selalu nasihat kan aku, sangat concern tentang aku... Baik budak ni... Tapi sayang, cinta beliau tak kesampaian...Huhuh...Sabar lah Timah, hidup ni memang penuh dengan dugaan. Macam yang aku lalui sekarang...Ngeee.....Sory ye Timah,dah jarang kite nak bersembang ala kopitiam sambil menikmati mee goreng kamu.. Haih...










p/s : Heheheh...Saje je nak expose ko sket dalam blog aku.. Sinis nye,aku nak suruh ko apdet blog ko tuh! Ahahahahaha....
Cik Kuna Kunang : ....................................i am rebel enough....!!

Thursday, November 12, 2009

hikayat 69 - Things That Happened Have Their Own Reason,Is'nt It..???


Oww,why my tajok are very the long long recently...Macam cibai guna ayat macam ni kan.....!!


Saya tengah saru sekarang ni. Banyak perkara perlu di setelkan, perlu di pikirkan..Ohh, what a life..!!

Semalam petang, mase tengah berhempas pulas menyiapkan slide presentation ICC-yang-tak-berapa-nak-jadi ni, dapat mesej dari my Along..

"..D****, adik excident kat Port Dickson,sekarang kat hospital Seremban, Alhamdulillah cedera ringan je..Jangan bagitau mak ngn ayah, kang berkejar pulak nak pegi kat adik,oke.."


Aku tersentap!! Hari tu adik aku jugak, AbangCik kene hit and run, ni Adik pulak. Adik aku sekarang belajar kat Politeknik Port Dickson.. Memang sentap beb..! And the fact that i could'nt resist, no wonder i've been missing them for the past few days.. Haih..

[walopun kamu berdua byk hutang dengan kakak,kakak akan tuntut mase kamu dah bekerja nanti..Ahahahahaha....giler devil! hehe..]


Owww...Damn I missed my family damn much..!! Just have to wait until this coming Raya Haji to gather plus with my upcoming newborn nephew...Oh, I am so there..!!








Cik Kuna Kunang : Counting the days as the days goes by......

Wednesday, November 11, 2009

hikayat 68 - Its All Happened Again..! Damn Its Hurt...!! Ouch..



Sapesape buleh tolong aku.. Aku tengah pening + boring + tensen + bengang + gilervavi + bodow2 alang + bengap sket2 = bingai nak buat presentation ICC ni.. Nak kene buat schedule lah, bar chart lah, scratter chart lah, data entry lah,.. And, Tulang Ikan lah....Adoyaiii.......


Aku nak upah la sapesape... Boring aku tengok natang ni harihari.. Nak muntah kuning + biru..Dah jadi hijau lumut dah muntah aku....


Oww,tajok tiada kene mengena dengan entry..?? Hey, who said that..? Hell yeah its relate..! Sebab mesej dari beliau a.k.a Chocolate Man ni la buat aku tak tentu hala dah.. Keje pun takleh nak fokus. Mengalahkan orang nak beranak..! Cilake betol perasaan macam ni.. Aku dah bagi amaran dah kat hati ni, Jangan Ade Perasaan macam tu lagi...



Lalu, dengan lafaz bismillah.... [bukan lafaz cerai oke..demm!] aku rasa nak meRebel lagi... Ahahahahahhaha....... Best dowh...!! I tell you that..!! Sebelah kaki dah dekat neraka, sebelah lagi tergantung gantung menunggu jatuh je...! Setannn....!!!










Cik Kuna Kunang : Should or Should'nt i take it as "..nah, nothing happened...biase2 je.."... Miahahahah...

hikayat 67 - I Dont Have Any Idea WTF Am I Doing Right Now..!?!!?



Yeah, True...! I just dont have any idea.. My friend's said that it was a Revenged! Shit, Im not that cruel enough i guess....



It just a Rebellious......Damn its fun..!!! Yeah..!!

















Cik Kuna Kunang : Let it burnt.................................

Tuesday, November 10, 2009

hikayat 66 - I Feel Like Dying..!!

**Lil' Wyne - Baby,I Feel Like Dying**

Aku pernah suarakan kpd Cik Oyah and Smarts last week masa we all jumpe di Balakong.



".. Wei, aku rase macam nak cari keje lain la..Korang tak rase ke..? Aku nak cari kerja yang lagi mencabar..."



Cik Oyah cakap..



"..Try la carik. Mane tau kan dapat yang sesuai dengan jiwa ko..Aku ni ko pahampaham la.."



Smarts cakap..



"..Haah, aku pun macam nak cari keje lain jugak. Keje sekarang ni bukan tak oke, tapi buat mende yang sama harihari, duduk je..."





Isu di sini, bukan tak bersyukur dengan apa yang telah aku capai, Sangat bersyukur sebab mungkin orang lain takde peluang macam yang aku dapat. Kalau di fikir semula, aku di kira cukup bertuah!



Aku rebel!! Ahhh....!!!!




note : Cik Oyah's wedding is next year, on January. Same date with my office's family day.. Shit! Im not going to give up my BFF weddings!!


Cik Kuna Kunang : My Annual Leave is off..!! Hahahaahaa....

Monday, November 9, 2009

hikayat 65 - Entri Saya...


Hari ini, pergi keje macam biase je. Tapi masuk lambat sebab saya bangun lambat. Oke, tipu. Sebab saya pegi bayar bil umah kat bawah blok tu. Ahahah.. Ade orang cakap saya amik kesempatan sebab bos tade. Hepp,,biase die..! Kalau bos ade pun saya masuk lambat ape...? Lagi macam setan kan..?? Ngee..


Hari ni Ade berbicara dengan En. Malik. Tapi kan, tetiba saya di rundung mendung.. Memang tengah mendung taim ni. Tetiba nak sebak. Ape kes ko ni Ain..?? Tebiat agaknye..?? Tak la, saya cakap dengan En.Malik, jangan mengingatkan saya kepada beliau. Saya mau beliau mati dalam hati saya. Sampai bilabila. Walaupun mungkin banyak masa yang akan di ambil, takpe..Saya redha..Sebab saya nak beliau betulbetul MATI..!

**Mati di sini bukan bermaksud saya akan go kill,kill, die , die beliau oke.tapi kalau la saya buleh lakukannya..hahahaah**

En. Malik cakap "..Im sorry..". Pastu saya cakap "..Naik lori...!!.." Muahahhaah... Dan ape yang saya pinta, tolong lah jangan ada perasaan ITU kepada beliau a.k.a En. Malik.Saya akan setel sendiri. Saya ni agak rebel kadangkadang tu...

Sekarang, kawankawan saya tahu saya sedang bermain dengan API..!! Owh No, bak kata adik saya...! Pengakuan berani mati dari saya a.k.a Cik Kakuna. Kepada merekamereka yang suka main api, ajak la saya.. Saya suka main masakmasak.. ! Mungkin buleh ajak Timah @ Pucek [belog beliau ada di atas.. ahahaha..] sebab Timah pun suka masakmasak. Sekarang air liur saya meleleh terkenangkan mee goreng beliau... Ngaaa.......

Saya tengah rindukan adikadik saya tu...Sebab mereka banyak hutang dengan saya..! Miahahhahaha......Nasib kamu dapat kakak yang gaya de'Vil macam gini..Hehehehe.....


[Mukamuka Penghutang..! Ahahahaah...=p...]

note : penggunaan kata ganti diri SAYA bermaksud di sini saya sedang dalam kebingungan dengan identiti saya sendiri..Ahahahaha....

Cik Kuna Kunang : Mau balik kampung. Mau pergi interview. Mau pergi bercuti. Saya rasa macam di permainkan... Owh No...!!

hikayat 64 - Pengisian Masa Yang Terluang! Ahahaha...



Last wikend, sume orang tau ade final TM Piala Malaysia. Malam jumaat, Smarts msg aku..

"..Bebs, nak tengok bola tak..? Bukit Jalil..!.."

Damn!! Bagai orang mengantok di sorong bantal..! Aku pun dengan laju nye menaip..

"..Nak! Nak! Nak! Tapi, tade tiket..Huhuh....Ade tiket free ke..?.."

Tu la.. Actually memang la rase nak pegi, saje je nak pegi tengok kan. Tapi, last week terpikir, member pun tade nih, nak carik sape? So, takde la berharap sangat.. Yang membuat aku so excited nak pergi tengok adalah sebab nak tengok ke Fanatikan peminatpeminat bola Kelantan dan Negeri Sembilan.

Then, Smart replied.

"..Dont worry, adik aku cover line..Kul 3 kite gerak.."

Owww..! Cantekkk...!! Aku pun dengan sepantas angin bersiap untuk kesana. Adik beliau buleh cover line, tade hal la..Ahahaha...

All the way pegi Bukit Jalil tu, you would'nt believe that yang aku nampak hanyalah warna MERAH..! Demm! Memang peminat kelantan sangat ramai..! Dah elokelok sampai stadium je, hujan turun dengan lebatnye! Tade tempat berteduh sebab terlalu ramai orang, jadi aku dan Smarts dengan redha nye... Melayan hujan..!! Lame tak layan beb, feel pulak....Ahahahah..





[hujan yang lebat memaksa kitorang meredah hujan dan hampir basah sepenuhnya!Ape ape pun posing la dulu sebelom masuk stadium sambil di iringi oleh pulispulis...Opsss!! ahahaha......]



[keadaan dalam stadium. Aku duduk di bahagian penyokong negeri sembilan. sebab nye..? jangan tanye.. Dah kate free, ikut je la orang bawak kat mane pun..]




[nampak kan di hujung sane..?? Stadium ni hampir di banjiri lautan merah..! Tapi bile game dah start, dah nampak balance dah.. Kuning dengan merah memang sama banyak dalam stadium ni..]

Last skali, bile dah tau sape lead, aku dah smart membuat keputusan dengan pulang awal. Sebab?? Kitorang takot..!! Red Warriors takde score lagi, mase tu pasukan kuning dah lead 3 - 0.. Ape lagi, cabut la.. Dalam stadium dah macammacam bunyi, mercun ape yang tade bai..!!Lagipun kitorang parking kereta jauh dari stadium tu...

Mase nak keluar tu, ingatkan takde orang, rupenye Red Warriors's fan pun blah awal... Dah macammacam yang aku dan smarts dengar all the way kitorang nak pegi parking. Walaupun aku ni ade darah kelantan, Aku dan smarts pun bukanlah penyokong fanatik manamana pun, mane yang menang kitorang sokong la.. Ahahahaa... Menjaga sensitiviti penyokong la aku rase, tapi rasa takot tu tetap ade bak kata smart. Keboleh aku berspeaking kelantan memang di adaptasikan dengan sepenuhnya..Bile berselisih dengan orang kelantan tu, tahu la aku nak jawab ape.. Tapi, yang pasti Smarts diam je.... Ho ho ho...

Dah sampai kat parking, kereta pulak kene block. Nak tak nak, kene la tunggu sampai kereta sebelah keluar. Oww,kami sempat beramah mesra dengan penyokong kelantan yang ternyata pulang awal.. Kekecewaan mereka terpampang jelas. Namun, ape yang best semangat kesukanan tu yang best...Bab bab yang tu bagi la kat diorang..! Heheheeh...

Cogan kata dari kedua dua belah penyokong :

"..Gomo Klate Gomo, Gomo Klate Gomo.."

"..Hoben jang, Hoben..Hoben jang Hoben.."

Memang satu pengalaman yang tidak mungkin aku lupe sampai bilebile!!

Cik Kuna Kunang : Sape blogger yang ade pergi malam sabtu lepas..?? Pe yang korang rase dengan game tersebut..hehehehehe..

Friday, November 6, 2009

hikayat 63 - Tebiat Saya Sekarang Adalah...


Keluar lewat malam dan balik lewat pagi...! Lalu saya tidak dapat nikmat untuk tido pada pukul 2 atau 3 pagi..Di buai mimpi indah di wonderland. Justeru, saya tido hanya 2 @ 3 jam sahaja.. Nikmat di situ dah di tarik...!!




Tetapi saya tak mengantok di ofis.. Pelik tapi benar... Macam setan pulak bunyik nya kan..!!??




Saya kena cari kerja shift la pulak macam ni. Baru balance..! Hidup tak balance tak true..Heheheh.....Lagi la macam setan poyo bunyik nye...!!








Cik Kuna Kunang : Hari jumaat adalah penghulu segala hari ye kawan kawan..... Ape yang cube aku sampaikan ni..??? demm..

Thursday, November 5, 2009

hikayat 62 - Bengang & Bangang..!!

Owkay, sekarang aku masih di ofis. Tak tau ape yang aku buat. Sebab kalau balik awal pun, bukan boleh buat ape. Ahahahaha...Kalau kat sini, masih ade lagi staff yang kerja shif malam, boleh la bawakbawak sembang ke ape ke kan...Eheee..

Tapi yang tengah bengang sangatsangat skang ni, henpon aku yang bahalol ni wat taik pulak..!! Dah la bergantung dengan yang satu ni je..Tengahtengah bulan cani, mane nak cekau sen. Tanak sentuh saving yang ade berapa keping jek. Haihs...

Bile refer dekat kengkawan, jawapan jahanam ade lah... "..Alah, beli yang lain je.." Haah, ye..Memang buleh beli yang lain. BAk duit kat aku lapan riban..? Ade..?? Huh..

Kalau nak pegi repair, kene bawak orang yang tau selok belok henpon ni, kang sesia aku kene ketok. Bukan kene ketok dengan penyapu ke, sudip ke tapi harge oke.. Saya memang tengah bengang skang ni..!! Agghhhhhh.......!!

Minggu ni tade mood nak pegi manemane. Jiwa dan hati kosong.. Jantung je berdegup dup dap dup dap. Ngeee....Interview tak lama lagi ni bai... Ape aku nak carut kali ni..Ahahahaha....







Cik Kuna Kunang : MAsih memikirkan solushen untuk henpon tersayang ni. Sayang cane pun, tak kekal lama....bushit betol..!!

hikayat 61 - Ku Tak Bisa Menduakan..!



"..Jangan la buat hal lagi, bagi aku peluang oke.Aku akan betulkan sume nye sekali. Ape saje yang ko mahu. Kite pun dah lame kan? Aku sayang perhubungan kita selama setahun lebih ni.....!! Aku sayang ko taw....=((.. Aku tak pernah curang dengan yang lain, aku tak pernah menduakan ko..Please, I wont hurt you but gimme a chance.. So that we can fix it up. Sikit sikit sudah la,jangan banyak banyak sangat oke..."

Sekian.












Oww, kenyataan di atas adalah untuk henpon aku yang rosak. Skrin blur..And selalu hang! Demmit..!! Mane nak korek sen tengahtengah bulan ni bai..............!!
Cik Kuna Kunang : Bercinta la nak bawak pegi repair beliau...Haih....