|PemFolow Kelip-Kelip|

Wednesday, December 16, 2009

hikayat 84 - Pengalaman Bekerja Untuk Hari Ini




Ini lah baru di katakan pengalaman, masuk keje pagipagi [pukul 8.30 tu kire pagi jugak la kan..ekeke], bontot belum mencecah kerusi tak berapa nak empuk di ofis kesayangan aku ni, bos dah panggil masuk bilik.. {sila jangan pikir yang bukanbukan di sini owcay...aku suci! hahaha..}


"..You call **** and suruh beliau masuk ofis i now..! I tak puas hati betol bla bla bla..................."

"..Ok bos.." [gaya paling sopan cam orang jepun tu,tertunduk tunduk je..]

[dah tau boss akan piss off lepas ni..!]
5 menit kendian... [setelah beberapa panggilan kecemasan di buat]

Seorang Designer masuk...
Seorang Manager masuk...
Seorang Admin Assistant masuk...
Aku pun masuk jugak....

30 menit kendian...



Designer : bla...bla...bla...
Manager : [angkatangkat kening kat aku dan aku membalas angkatangkat bahu..]
Admin Assistant : [berjalan sambil muka pandang ke bawah]
Aku : [menghantar pandangan dengan mata bundar kepada mereka..]

Beliau...??? Tak muncul muncul pun...! Main nyorok2 ngan bos ye...!








p/s : Beliau = Customer Service Eksekutif
Cik Kuna Kunang : Aku masih mampu mengunyah kerepek pisang namun Beliau musti macam kucing nak beranak....Haish...

8 comments:

Azalina M.Salleh said...

aku nk cek kat directory saper kah BELIAU itu. miamiamaih.... menyibukkk kan aku ni..
wei ain lama tak lunch dgn ko.. mane ko g haaaa

kAkUnA_tHe KeLip KeLiP said...

Azalina - hahahaha..ko akn tau klw ko cek kt directory nnt..heheh..
aku ade je..tu la,lame tak ber lunch2 same2,buat dosa kering sesame..hahhaah...
ngntok weh...
lapo jugak ni..
haih..

Azalina M.Salleh said...

wei aper yg telah beliau lakukan... sehingga bos ko blablabalba.. incredible huck ni..

tu la, aper kata nnti kita kuar sesama key..

kAkUnA_tHe KeLip KeLiP said...
This comment has been removed by the author.
Fatt Chin Choy said...

si BELIAU takut kena bom olh bos ker?

oranglidi said...

pegh. berani btul dia.

i'msosupernotcool said...

berani betol beliau..
haha

kAkUnA_tHe KeLip KeLiP said...

Ah Fatt - beliau takot sbb tak buat keje la..bos nak tempeleng beliau laju2..

oranglidi - tu la..bleh wt tak tau je...gua jgk yg kene...haish..

imsosupernotcool - beliau pngecut sbenanye..sbb tu tak naik jmpe bos..hehehe..