|PemFolow Kelip-Kelip|

Monday, November 9, 2009

hikayat 64 - Pengisian Masa Yang Terluang! Ahahaha...



Last wikend, sume orang tau ade final TM Piala Malaysia. Malam jumaat, Smarts msg aku..

"..Bebs, nak tengok bola tak..? Bukit Jalil..!.."

Damn!! Bagai orang mengantok di sorong bantal..! Aku pun dengan laju nye menaip..

"..Nak! Nak! Nak! Tapi, tade tiket..Huhuh....Ade tiket free ke..?.."

Tu la.. Actually memang la rase nak pegi, saje je nak pegi tengok kan. Tapi, last week terpikir, member pun tade nih, nak carik sape? So, takde la berharap sangat.. Yang membuat aku so excited nak pergi tengok adalah sebab nak tengok ke Fanatikan peminatpeminat bola Kelantan dan Negeri Sembilan.

Then, Smart replied.

"..Dont worry, adik aku cover line..Kul 3 kite gerak.."

Owww..! Cantekkk...!! Aku pun dengan sepantas angin bersiap untuk kesana. Adik beliau buleh cover line, tade hal la..Ahahaha...

All the way pegi Bukit Jalil tu, you would'nt believe that yang aku nampak hanyalah warna MERAH..! Demm! Memang peminat kelantan sangat ramai..! Dah elokelok sampai stadium je, hujan turun dengan lebatnye! Tade tempat berteduh sebab terlalu ramai orang, jadi aku dan Smarts dengan redha nye... Melayan hujan..!! Lame tak layan beb, feel pulak....Ahahahah..





[hujan yang lebat memaksa kitorang meredah hujan dan hampir basah sepenuhnya!Ape ape pun posing la dulu sebelom masuk stadium sambil di iringi oleh pulispulis...Opsss!! ahahaha......]



[keadaan dalam stadium. Aku duduk di bahagian penyokong negeri sembilan. sebab nye..? jangan tanye.. Dah kate free, ikut je la orang bawak kat mane pun..]




[nampak kan di hujung sane..?? Stadium ni hampir di banjiri lautan merah..! Tapi bile game dah start, dah nampak balance dah.. Kuning dengan merah memang sama banyak dalam stadium ni..]

Last skali, bile dah tau sape lead, aku dah smart membuat keputusan dengan pulang awal. Sebab?? Kitorang takot..!! Red Warriors takde score lagi, mase tu pasukan kuning dah lead 3 - 0.. Ape lagi, cabut la.. Dalam stadium dah macammacam bunyi, mercun ape yang tade bai..!!Lagipun kitorang parking kereta jauh dari stadium tu...

Mase nak keluar tu, ingatkan takde orang, rupenye Red Warriors's fan pun blah awal... Dah macammacam yang aku dan smarts dengar all the way kitorang nak pegi parking. Walaupun aku ni ade darah kelantan, Aku dan smarts pun bukanlah penyokong fanatik manamana pun, mane yang menang kitorang sokong la.. Ahahahaa... Menjaga sensitiviti penyokong la aku rase, tapi rasa takot tu tetap ade bak kata smart. Keboleh aku berspeaking kelantan memang di adaptasikan dengan sepenuhnya..Bile berselisih dengan orang kelantan tu, tahu la aku nak jawab ape.. Tapi, yang pasti Smarts diam je.... Ho ho ho...

Dah sampai kat parking, kereta pulak kene block. Nak tak nak, kene la tunggu sampai kereta sebelah keluar. Oww,kami sempat beramah mesra dengan penyokong kelantan yang ternyata pulang awal.. Kekecewaan mereka terpampang jelas. Namun, ape yang best semangat kesukanan tu yang best...Bab bab yang tu bagi la kat diorang..! Heheheeh...

Cogan kata dari kedua dua belah penyokong :

"..Gomo Klate Gomo, Gomo Klate Gomo.."

"..Hoben jang, Hoben..Hoben jang Hoben.."

Memang satu pengalaman yang tidak mungkin aku lupe sampai bilebile!!

Cik Kuna Kunang : Sape blogger yang ade pergi malam sabtu lepas..?? Pe yang korang rase dengan game tersebut..hehehehehe..

7 comments:

i'msosupernotcool said...

klantan fanatik sucks man...
dtg stadium just nk wat kacau...

bias® said...

saper menang?

dzul hafixi said...

klantan menang kan?
sebab tu depa selebret lebey2...
haha...

kAkUnA_tHe KeLip KeLiP said...

i'msosupernotcool - well,it depends on how you show your support..tp mmg kacau la time tu..huhuh..

bi@s - nogori monang..ahahah..

dzulhafixi - hahah..die menang bab sokong jek,bab game die kalah..well,adat la tu..hehe

Azalina M.Salleh said...

moral of story..jgn hancusssskan harta rakyat.....aku hanya dirumah kesakitan kepala yg amat sangat

Fatt Chin Choy said...

nasib baik ko tak tgk aksi bergaduh kat luar stadium

kAkUnA_tHe KeLip KeLiP said...

Cik 301 - haah,tu vandlisme nmanye..huhuh

Ah Fatt - aku blah awl,tak sggup nk tgk..hehehe