|PemFolow Kelip-Kelip|

Wednesday, October 28, 2009

hikayat 54 - Kisah Si Timah ii..

Hari itu, angin sepoisepoi bahasa tiup.. Jam menunjukkan 8.45 malam. Aku baru balik keje. Saje balik lambat, padahal tak leh claim OT pun. Saje je, dari balik awal,aku tak buat apeape, baik aku duk kat ofis, berkawan dengan merekamereka yang memang sedia ada di situ, dan..Ahhhh..Ape aku merapu ni.. cisdel!!

"Assalamualaikum.." Salam di beri. Aku tau, Timah musti dalam bilik beliau, di temani lappy dan berukband kuasa P1 yang iklan nya "..Sudah potong ka..?..". Gila! Skang ni sana sini orang kat ofis aku pun mengulangi tagline tersebut. Adoyaii...

Berbalik kepada kisah Si Timah ni. Aku melangkah longlai menuju ke bilik aku. Lelah mendaki tangga 4 tingkat rumah ku belum hilang!! Nape la diorang tak buat eskeleter.. Longgar lutut!! Aku berlalu ke bilik Si Timah. Beliau kelihatan sedang kusyuk memerhati skrin lappy beliau. Ntah ape yang di tengok tak tau la.. "..Kushuk nye...!!" Sergah aku. Beliau hanya menoleh.

"..Lambat nye balik hari ni..Ain pegi mane..?.." Tanya beliau. Pertanyaan tersebut memang biasa ku dengari, beliau memang seorang yang concern.

"..Saje je.. Pegi makan dulu tadi, dengan abang kat ofis tu. Pastu baru balik umah.." Jawabku jujur.. Walahweiiii...!! Ahahahah..

"..Ain, jangan main dengan api..! Kang membakar diri.." Ucap beliau.

"...Ahahahhahaah... Rilex la Tim, no heart feeling la..Hehehe..Eh,buat ape ni..? Ain nak cek facebook jap buleh..?.." Kataku ketika melihat beliau mula mencari pen dan buku untuk melukis sesuatu. Beliau budak design, design ape aku pun tak reti nak cerita. Haih..~ ~..

"..Guna la.." Balas beliau.

"..Oke.." Balasku. Lantas,aku membuka laman sesawang fesbuk. Tapi, mata aku memerhatikan beliau.

Beliau menyanyi nyanyi kecil, buku tersebut dan di letakkan di dada beliau, sambil mata melihat ke siling.. Yang aku dengar.."..Oh Pujangga...".. Dah sah dah.. Heheh..

"..Kalau sanggup nak tahan perasaan itu, tunggu la sampai habis belajar, kalau tak sanggup nak tahan tapi sanggup nak terima rejection bagitau la hal sebenar.." Kataku tanpa menjeling kepada beliau.

Selepas itu, baru lah kami samasama mumbling each other...Dan lagu ini ku selalu nyanyikan kepada beliau..

"..Mabuk lagiiiiiiiiiiii...."
[lagu indon rase nye ni, dalam cerita senario dulu tu..huhuhuh....]








Cik Kuna Kunang : Setiap perkara yang berlaku tu ada hikmahnya... Kan kawan kawan..eheee...:p

6 comments:

oranglidi said...

FIRST KAN?

oranglidi said...

suh dia kawen trus! hehe

kAkUnA_tHe KeLip KeLiP said...

orang lidi - ahaha..nk kawin cane, perasaan pun tak di luahkn lagi..huhuh...

EN.ROBOT said...

waicheh,.,.laman sesawang fesbuk,.,~
jam otak aku nk pikey camner nk sebut,,.~

Fatt Chin Choy said...

hehehe
memang angau dah si tim tu ek

kAkUnA_tHe KeLip KeLiP said...

En. Bot Bot - Alah, macam tak biase lak..otak ko mmg slalu jam..hahaha..

Ah Fatt - Hhehe.. Mabuk lagii....!!