|PemFolow Kelip-Kelip|

Friday, October 9, 2009

hikayat 40 - Pagi itu Biru...Weeee ~ ~




Hahahahahaahahhaha..... Hehehehhehee... Haih.~ ~ Hm...Srott..Srott..[sedut ingus smbil lap air mata leleh...]

Pagipagi bikin orang kejang usus je orang ni. Hehehe... Dari aku naik bas sampai la aku turun bas, aku tersengih bagai naik kejang dah urat pipi ni ha... Mau tak nyee..? Mase aku turun dari penthouse kos rendah a.k.a flathouse aku, aku melalui kawasan parking kereta. Dah kate penthouse kos rendah kan, musti banyak kereta di kawasan sekeliling, sampai ade yang tak cukup parking, terpaksa memarking kereta mereka dan terpaksa block kenderaan lain.

Ade satu mamat ni pagi tadi, time aku lalu tu.. Beliau pun nak pergi keje, sebab dari cara pemakaian beliau, aku syak die keje Office kowt. Kowt je.. Berkaca mata [semestinya ber education mamat ni] kasut leather berjenama dan rambut di sisir rapi. Memang gud looking.

Dari kejauhan aku perhatikan, aku saje jalan lambatlambat sebab nak tau beliau naik kereta ape.. And then, "Owh..Waja..Kewl, dah modified..!" getus hati aku. Namun malangnya, mobil beliau telah di block oleh seekor kancil. Lalu, dengan tenaga yang ada masa tu, beliau menolak kancil tersebut. Tibatiba "..Pruttt..!! Prruttt.. ". Aku tersentap! Mamat tu berdehem dehem.. Lalu dengan laju masuk ke dalam kereta beliau..Depan aku plak tu. Dan aku pulak, terus berjalan laju tanpa menghiraukan bunyian tersebut, sambil tangan aku membuka zip handbag kunun untuk mengambil duit syiling.










Woww! amezing kan?? Exercise sambil mengeluarkan toksin adalah sangat bagos untuk pagi anda..!!
Cik Kuna Kunang : Harap lepas ni berjodoh lagi kita ye.....Hahahah....

7 comments:

bogat said...

moral of the story....jgn ditolak sang kancil yg sedang tidur.....elok dihalau jek...aaaaaaaaakakakakkakaka

oranglidi said...

weh lawak gile cite ni. wa x abis gelak lagi nih! aahahahahaha.

boleh plak die tolak kancil. larat ke? cis.

eh, jgn2 tu jodoh lu. mane tau. hehe.

bogat said...

ha'a kan ...boleh jd tu orglidi...mana tau kan,,,meriah la blog ni nnti dgn crita2 gumbira ..ngeh3

azalea said...

huhuuuhuh rugi nya aku tak de di tmpt kejadian.. pastinya mamat tu tersenyum2 sumbing kambing.... sambil bergetus di dalam hati..."jatuh saham aku.." antu nya kancilll siap ko aku calar kete ko esok..."'''

kAkUnA_tHe KeLip KeLiP said...

Bogat - haah,jgn kacau...heheh...

OrangLidi - heheh...gelak la lg,pasni klw berjodoh dgn mamat tu ade la cite lawak..hahaha...

Bogat lagi..?? - woi woi..tade,tade! heheh....

Cik301 - heheh..tau takpe.aku klw ingt msti nk gelak..ekekek..jtuh saham beliau..kesian...;p

miEz haNeM said...

kakuna:)


SAMA LAA:) mIez DOK FLAT gak:)
PENIng KAPLA NAK cari PARkIng..
pEnInG KAPLA nak lInTAS JALAN..

PENiNG kapla NAK NAIk BUS:)


kejang usus! KEJANG urat!! KAJANG pIpI:)

haha..apepun SENYum!

Fatt Chin Choy said...

hahaha

jatuh saham