|PemFolow Kelip-Kelip|

Tuesday, October 27, 2009

hikayat 51 - Freinds Club Event


NOTE : ENTRY INI AGAK PANJANG DAN BERKISARKAN GAMBAR DI TEMPAT KEJADIAN. BULEH JUGA KALAU KAMU MAHU MENENGOK GAMBAR SAHAJA TANPA MEMBACA PENGISIAN.

LOKASI : First World Hotel, Genting Highlands

1. Hari pertama,dinner.. Semua peserta di kehendaki memakain pakaian formal / evening dress. Di sebabkan aku tak berkesempatan nak membeli @ menyewa evening dress, lalu aku pun berpakaian formal. Lagak macam lawyer pulak.. Tapi, loyer buruk la.. Ahahah....


2. Dinner diteruskan dan aku sangatlah letih. Jadi tiada gambar, maklum la..Kualiti kamera membataskan segalanya. Ahahaha...

3. Aktiviti hari ke dua,ahad adalah di theme park. Jadi, tema adalah seluar putih dan blazer horen [di sediakan oleh organizer]. Lepas breakfast, terus ke theme park. All sponsored by organizer. We all just mengenjoykan diri je... Ahahahha..


[sebelom masuk theme park dan mengenjoykan diri, musti posing dulu. wajib tau ini part...! ehee...]

[hampir2 dapat membawa pulang Mr. Big Brown Bear ini, namun itik yang aku pancing tak mengena.. Cisss...!!!]

[Owwh,Mr. Whitey Bear pun hampir2 jugak..Beliau pun tak nak turun dari Genting tu.. Ntah pape ntah...]


[sebelom mencuba segala natang permainan yang bisa meluruhkan jantung aku..! Thumbs up kunun..!! Ahahaha...]




[Din, Kuna and Man... Dedua ni pun hantu jugak..!! Yang sungguhsungguh suruh aku naik roler coster itu..!!]






4. Oke..Percubaan pertama adalah menaiki roler coster... Yeee,,tengok muka saya ye kawankawan, kunun excited. Sampai je tengah jalan, aku nak surender.. Tapi Jai, Din, Osman, Bai semua tak bagi..!! Giler! Aku kena tarik dengan diorang.. Jadi, oleh sebab itu muka selepas menaiki roler coster tidak dapat di post. Di sebabkan menjaga keharmonian dan kemaluan tuan punye belog!! Cam Setannn weih...!!

5. Aku sangat hairan, sebab mereka buleh lagi tersenyum, tersengih, dan membuat macammacam gaya seperti peace, thumbs up dan sebagainya ketika berada di atas roler coster tersebut [gambar menunjukkan mereka macam rilex jee...!!] sedangkan aku hanya mampu tutup mata dan.. Waaaahhhhhhhaaaaa.....!! Menjerit..!!

6. Dah penat mengecutkan perut, dinner malam ini pulak dengan tema Costume Party. Walahwehhhh....Kamukamu musti teruja dengan penampilan2 peserta..! Costume ape yangkamu nak?? Semua ada.. TETAPI, costume mestilah NO YELLOW AT ALL.. Kenapa?? Sebab hanya orang vip sahaja pakai warne kuning.. Oke, List seperti di bawah :

~ Coustume Baik a.k.a Angel.. Ramai yang pakai costume ni.

~ Costume Jahat a.k.a Devil, Darth Vader, Hellboy, dan semua yang jahatjahat sahaja.

~ Costume Kartun/Fantasy.. Ramai jugak pakai, Flinstone, Cinderella, Snow White..

~ Costume Hantu... Segala jenis hantu keluar malam ni. Ahahaha..Aku pun terkejut, ade sorang brader ni pakai kain telekung pastu pakai mask tengkorak. Ade jugak hantu pocong beb...!! Seram siot..~~!!

~ Costume World.. Perempuan berpakaian penaripenari arab dan lelaki jadi pak arab..Kimono dan Samurai, Costume Korean, dan semua macam lagi lah!


7. Dahla.. Malas pulak aku nak nyatakan costume2 yang ada malam tu.. Tengok gambar di bawah... Ngeee..


[Our Group.. Terdiri daripada Hitler, The Masquerada, Lil' Angel, Wicked Witch, The Mask dan Hantuhantu di belakang tu.. Hehehe..]


[Hantuhantu di atas sangatlah sporting dalam bergambar! Hantu Millenium mereka cakap..]

[Owww,tengok!! Awek Korean..! Ahahahaaha...*wink*wink*...hehehe...]


[ni hantu ke ape ek..?? aku pun tak tau... Tapi mereka sangat oke...!!]



[weeeewittt....!!!! Miss Korean with Lil' Angel.. ]




[With the Mask..]




sEkian.... Itu saje la dapat ku kongsikan.. Overall, memang sangat bestt..! BAbai..........................






Cik Kuna Kunang : Thanks to Cu Anne's Sista,for the costume rental.. And Nardia, for the handbag borrowed.. And to all group member for the support..!! Next year punye event, kasi gempakkkkkkkkkkk lagi la...Ahahahaha...

8 comments:

Cik Mawar said...

fuyoooooooooooooo..
glemour2...
nnt balik sini jangan lupo
bawka bunga sakura untuk aku
huahuahuahuhauaa..

dzul hafixi said...

wahhhh.....

oranglidi said...

wah! sronok nye brcuti. wa abis final nnt ke gnting la jugak hendaknya..


oh ya, wa msih undergrad.. student lagi laa. hahaha..

kAkUnA_tHe KeLip KeLiP said...

Cik Mawar - ahahaha...klw aku dok jepun,bkn stakat sakura, naruto pn aku bwk balik..ahahaha..

dzul hafixi - hehehe..

oranglidi - oww..student agi upenye..patot ar..rmai yg msih blaja rupenye blogger2 nih kan..heheh..

Fatt Chin Choy said...

alaaaaaa... nak tgk gak pic kat roller coaster tu

yg pic baju korean tu mcm pregnant jer ko wei

kAkUnA_tHe KeLip KeLiP said...

Ah Fatt - tade..pic tu aku dh delete..ahahaha..

woi woi..bju korean mmg camtu la..bkn sbb prgnant dowh..cis kek lu..!! ahahaha...

oranglidi said...

hehe. muda remaja lagi kan?

qian said...

thanks for your sharing! great helpful!!!Thank you
Louboutin Shoes 
Christian Louboutin Shoes
Christian Louboutin Pumps 
louboutin
Christian Louboutin Boots 
Christian Louboutin Pumps
Christian Louboutin Heels 
Christian Louboutin Sandal
Pigalle Christian Louboutin 
fur boots
christian louboutin fur boots
louboutin pumps
louboutin fur boots
coyote fur boots
christian louboutin heels
silver strappy sandals
christian louboutin toundra
loubitan studded bow peep
Wedding Dress Shops
vintage wedding dresses 
wedding dresses
cheap mobile phone
Wedding Dress Shops
Wedding Dresses 2011
Wedding Dress Shops
Off the Shoulder Wedding Dresses
bridal jackets
wedding jackets
bridal jackets
halter neck wedding dresses
off the shoulder wedding dresses
vintage wedding dresses
wedding dresses with sleeves
wedding jackets for the bride