|PemFolow Kelip-Kelip|

Wednesday, October 28, 2009

hikayat 52 - Jangan Mempermaikan Perasaan Ku..! Ku Jua Wanita...


"..Tett..Tettt...."

Mesej dari henpon tak berapa nak canggih ku berbunyi. Jarang benar ade orang yang nak mesej pagipagi ni, kecuali mesej dari malam tadi yang tak sempat aku baca,dah terlelap di buai mimpi. Biase,En. Malik la jadi mangsa, miss call pun 2 3..Ahahahah..

"..Hoi Perempuan S***! Ko jangan cuba ye nak kacau laki aku..Ko ingat ko tu cantik sangat..?? Memang betina tak sedar diri! Macam H*****!!.."

Aku tersentap!! Siyal! Sape pulak ni?? Mesej aku pagipagi buta gaya cenggini..?? Bawak malapetaka ape nih? Setann...!! Aku membalas..

"..Ko pehal? Salam tak bagi, maki hamun pagipagi buta plak tu..Jadah ape nih Setannn..?? "

Aku malas nak ambik port. Tak kuasa la aku. Dah la aku bangun lambat pagi ni. Pukul7.15 dah ni. Baju tak gosok lagi, nak pikir pakai baju ape pegi keje pun dah makan masa. Adoyaiii.....

Aku melangkah longlai, menuju ke lemari baju berwarna copper brown itu sambil menggonyoh mata yang di selaputi kuihkuih tradisional. Pintu slide lemari di buka.

"..Hmm,malas la nak pakai baju kurung. Tak sempat dah nak gosok nih! Cisdel! Pakai slack je la.." Sambil memikirkan baju untuk di pakai, kepala aku masih teringatkan mesej sebentar tadi. Kepala aku berputar,mengesyaki sesuatu. "..Kalau betol la si Cikaro tu yang mesej,memang siap la die .." Aku bermonolog dalam hati je. Tibatiba "..Tiitt titt...". Bunyi mesej.. Musti nombor yang tak di kenali tadi. ..?? Aku nak siapsiap pegi keja ni, kacau betol la..

Henpon di tepi bantal ku ambil rakus! Mesej di buka.

"..Ko jangan ingat ko boleh lepas dari aku! Ey perempuan S***,ko dengar sini eh, aku dengan dia dah berkahwin.. Jangan nak cuba ganggu rumahtangga kami, kalau ko di tempat aku ko akan tau! Dasar perempuan murah,tak guna..!!.."

Woooo..wooo... Sial! Sape ni, mesej aku pagipagi maki hamun ni..?? Perangai macam anjing je,menyalak nyalak tak tentu hala.. Siap cakap aku macammacam. Wadefuk??! INi tak boleh jadi ni..!

Butang option ku tekan, dan nombor tersebut memang tiada di dalam list contact aku. Butang hijau untuk membuat panggilan ku tekan.

Calling 019*******............................

Tak angkat.Hai,takot pulak ke? Aku cukup pantang betol la. Dah la nombor tah sapesape, mesej aku pagipagi macam tak cukup space,maki hamun macam haram! Pehal minah ni??

Butang hijau ku tekan lagi,membuat panggilan kali ke 2. Baru aku nak menjerit maki hamun beliau dalam telefon tu, pintu bilik aku di ketuk...







"..Ain,bangun bangun.. Dah pukul berapa ni.." Tim a.k.a housemate aku mengejutkan aku.

"..Hah..?? Pukul berapa ni..?.." Mata aku terbuka luas. Aku merabaraba henpon di tepi bantal yang penuh dengan peta itu.. "..6.50..?? Siutttt..!! Baju tak iron lagi ni..!."

Aku bingkas bangun, ku lihat Tim sedang menggosok baju di ruang tamu. Die sengih.. Aku pun sengih.

"..Malas ar nak pegi keje Tim..Huhuhuh..." Aku berlalu ke bilik dan mengambil baju di dalam lemari untuk di gosok... "..Hai,lambat lagi la arini jawabnye.. Nasib baik bos MC..."








Bercanda di pasiran pantai..
Kita bersama memadu asmara....
Kita berdua......
La La La La...................
[Anita Sarawak & Sudirman]







Cik Kuna Kunang : Siyes!! Aku tak suke mimpi itu..!!! Macam real pulak..! Cis, kene repot kat Cik Oyah ni..Ahhhh.....

10 comments:

EN.ROBOT said...

penuh maki hamun entry ko nih,.~
bwk byk2 ngucap ae,.,..~

kAkUnA_tHe KeLip KeLiP said...

En. Bot Bot - Tau tak mengapa..! Sebab mimpi je tuh... ahahahaah..

Astaghfirullah hal azim.....

miEz haNeM said...

SAPE yang main2kan hatI adik SAYA Nie>>:)
MEH SINi..nak Judo dia:)

kAkUnA_tHe KeLip KeLiP said...

My Dear Sis Hanem,

Umm..tu la..dari realiti,bawak ke mimpi pulak..adessshhh..heheeh...

di persilakan judo!! hehehe..

kimisai said...

arghh,,,!!!!

kunang2 pon leh mimpi ke...!!!

hahaha

Cik Mawar said...

sengal kuna..
aku dah tebayang perempuan tu ja
dah sah sah aku syak dia
hahahahahaa.. ampeh ja
upanya mimpi ciss..
dah dok fikir kot,,
ha kan dah masuk..
hehehehe.. :)
dah dah..jgn kenang insan
yang tak tahu BERSYUKUR..
kenang aku takpo
hahahahahha

kAkUnA_tHe KeLip KeLiP said...

kimisai - ahaha..kunang2 pun tido..hehe...

Cik Mawar - hoh!! tau takpo..hehehe..aku pn cam hangin je kan..buleh mimpi cenggitu..ahahhaa....seb bek mimpi..klw tak mau aku serang gune mortar je kat umah die.eheeheh..

Fatt Chin Choy said...

biasa mimpi sebab ko wat betul2

betul ke ko skandal?
wakakaka

kAkUnA_tHe KeLip KeLiP said...

Ah Fatt - Woi woi..! mane ade..! cis del..! org len yg perampas tau..huhuh...

pucek_85 said...

walaupun aku h/mate ko....
aku ttp nk bg komen gak....hihhihihih
komennye berbunyi begini....
sabo jela.....