|PemFolow Kelip-Kelip|

Monday, August 3, 2009

"..Burung Puyuh Ade Beli Tak..??.."

***********************


Petang ni aku mengantok... Malas nak tulis entry... Idea pon takde.. Mood apetah lagi.. Semuanya hilang,eh bukan.. Semuaanya aku tinggal kat kampung. Nak balik amik, jauh wei.. Dah ar driver aku tu cekik leher, aku mintak diskaun pun tak mo, jadah betol. Jom sape nak ikut aku balik kampung..?? Tapi bawak la aku nek keta pulak. Aku dah jemu la rase naik hummer a.k.a limo tu.. Peliss ~~....


Tapi aku nak cite gak, ala2 mencarut + membebel la ni.. Last week,balik kampung ngan adik aku.. Heh,ape korang ingat aku nek keta ke? Tak la.. Aku naik Moto a.k.a Motosikal. Yang pasti bukan Motorola..Hah,memang kawan2 aku pun tak brapa nak caye.. Kunun nak gerak awal. "Wei,amik aku kat depan ofis, pukul 5 oke, nanti smpai awal..Heheh ". Begitula seadanya semagat aku. Sanggup kuar ofis awal. Bosh pun musti mushkil,asal Jumaat je balik awal. [sory boh,ambo kelik kapung ni..] (bos aku org Kelantan). Last-last kul 8 malam baru gerak dari Lembah ni, tak ke sial name nye tu..?? Berjanji dengan budak laki, memang camni la. Aku dah mula takot. Tapi adik aku tak takot pun die cakap. Gile!


Dan,sementelah tiba di hentian pertama, kekebasan bontot terasa. Nak turun moto,pun susah.. Ni gile vavi nye keje! Mau tak, Shah Alam - Seremban, 1 Jam je..?!? Adik aku seko ni memang agak gile. Abes ketar sume tubuh aku, dari kepala bawak ke kaki. Tapi adik aku rilek je lagi, adoyaii.. Siap boleh embus2 asap rokok lagi.. "..Heh,aku rilek je.." kata beliau.


Sambung perjalanan ke kampung, melalui segala hutan dan bukit bukau,pokok ape yang aku tak jumpe? Getah,sawit,balak,petai,doyan,rambutan,kelapa dan macam2 lagi.. Selama ni aku naik hummer a.k.a limo tu, aku tak nampak pun alam sekeliling. Nak tido pon anytime je. Sungguh,aku sangat la kekebasan di bontot.. ! Ngaa.. ~ ~. Jam dah pukul 11.50,minyak dah nak abes. Aku yang mengantok pada mulanya terus segar bijik mate! Gile! Kalau minyak abes kat tengah2 utan cani, cane..?? Petrol Pam memang dah tutup da.. Tapi adik aku rilek je lagi,boleh main2 je lagi. Wat ala2 stunt la, angkat kaki la,Haih, kalau aku la.. Memang lari tak cukup tanah!


Elok je sampai kt umah, 12.30 a.m. Minyak moto memang sampai E terus! hamek nak..! Hahaha.. Aku sampai jugak kt umah, dengan kekebasan bontot, kekejangan kaki.. Ni baru keje giler..!! Sampai je kat umah, ayah aku tanye. "..burung puyuh ade beli tak..??". Hahahah...


And the rest was a history.....



**********************



nota : sempat singgah beli puyuh g0reng..hehehehe..




7 comments:

bias® said...

haha...imstea

a.k.u.p.e.n.t.o.i said...

puyuh tu sodap tak?

bogat said...
This comment has been removed by a blog administrator.
kakuna_daisy said...

Bias@;

apekah..? imstea..??

pento a.k.a mabok;

sodap la..hehehehe..tp yg dh goreng la..ehee..

bogat;

emm,ape de hal..

Cik Mawar said...

hahaahha..
kan aku dah kata.. lenguh
ko tanak caya.. lagi mau
lau aku sanggup tak naik.. biolah tak balik.. alahai.. aku baca
muntut aku lak yg kebas..
muahahahaazzz..
apo pon..seperti hari tu dialog aku
"perghhhh mmg cekal " :P :P

triple x malaya said...

puyuh jantan ke betine...?

kakuna_daisy said...

triple X,

erk,wa tak tgk jantina,dh kene smbelih..huhuh..