|PemFolow Kelip-Kelip|

Wednesday, August 12, 2009

Aku Tak Menyesal Dengan Keputusan Ini - ii

NOTA : TIADA AMARAN UNTUK ENTRY INI, BERSIH DAN SUCI.. SAFI,.,., [eyy, ape la aku mencarut ni]

Tag kali ini,dengan keputusan ini aku tak nyesal pown... Hahahah.. Oke,kali ini dengan jayanya aku menjawab tag ke 2 dari Cik Mawar Sejati Tapi Berduri..

Tajok : Cita-Cita Masa Kecik
[Rules : anda dikehendaki critakan 3 cita-cita pertama zaman kecik dedulu kala...]
1). Saya mahu jadik seorang Cekgu Cikgi
Hoh, inilah kowt cecita mase kekecik dulu.. Tataw nape,mungkin rase best kot jadik Cekgu. Leh ajar orang. Emm,yang pikir mase tu sbb Best je.. Best sbb tiap kali hari Cekgu, cekgu dapat adiah. Aku lak yang nak kene bagi adiah kat Cekgu. Adiah yang tak boleh aku lupe ialah Sabon. Hahahah..Tp tula, tak tau ape makne cecita lagi.. Sungguh,aku bukanlah seorang yang bercita2 tinggi,tapi nak la blaja tinggi2..heheheh..
Kang klw jadi cekgu,asik dapat adiah sabun je,mau aku bukak kedai sabon kang... Hue hue hue..
2). Saya mau jadik Seorang Peramugari
Haih..di persilakan gelak skang.. Hahaha.. Aku gelak utk dri sendiri.. Aku suke job ni sbb leh nek kpal terbang.. Slalu tgk lam tb ke,tgk paper ke.. Cambest je kan Stewardess ni.. Pkai kebaya,leh nek kpal terbang, leg g melancong,dan macam2 aktiviti seroang peramugari lagi. Kunun la, pdahal ingt senang ke nk jadik Peramugari ni..?? Tapi mmg cita2 ni aku simpan smpai skang.. Tapi entah bile la aku buleh jadik tak tau la..huhu..
3). Saye mau jadik seorang .......
Entah lah. Boleh di katakan cita2 aku memang tak tercapai pun. Sebab banyak sangat la yg dok di citakan... Tapi ape yang cita kan, bagai pepatah melayu "pucuk tak di cita,ulam mane nak ade". Eheee.... Kalau di ikutkan, mak dan ayah aku suke aku jadik Cekgu, kata mereka, dapat cuti banyak, keje senang. Oke.. Tapi nasib dan rezeki tak mnyebelahi aku. So,aku pun wat cam bese je. Then tahun lepas lak, lepas aku tamat belajar, ayah aku suruh amik Inspektor Polis. Pehhh... Jadik Pulis lak..! Aku pun saje la try2 kan, isi borang. Last2 name pun naik, dapat la pegi interview, mak ngn ayah kt kampung bkn men suke. Tapi aku lak tade hati. Sbb mase tu keje kat tempat SEKARANG ni,dah kire sangat ok.. Then, second interview untuk Inspektor Polis tu pun tak berjaya. Diowang cakap,aku tak bersedia lagi. Erk..?? Ala, Psiko la pulis2 tu... huhuhuh....So skang ni, aku ini la,hari ini. jadiklah aku
"SEORANG YANG SETIA DAN BERUSAHA JE....."
Sekian, Maseh...
Nota Harapan : Nak jadi seorang pekerja harapan la tahun ni.. buleh tak? Buleh ye bosh..
Ehee..
psst : sape nak jawab tag ni..? erkk.tak tau la...sape2 je la lam list aku tu...sile buat ye..korang ade cite2 ape mse kecik2 dlu..? heheheh...

4 comments:

bias® said...

cemaner nak komen nie?

oranglidi said...

2nd!

oranglidi said...

"pucuk tak di cita,ulam mane nak ade"

-ni peribahasa sape reka ni? cis.

cita-cita wa masa kecik: tiada cita-cita.. kadang2 kalu cikgu tanya, wa jawap mudah.. cita2 tu apa ciggu?

hehe.. smuga cita2 lu tergapai

kakuna_daisy said...

Bias@;
ala..ko jgn men2 ar..ni cite2 aku tau..hehehe...

oranglidi yang melidi,

tu peritbahasa daa..we kasi reka sendri je..hahah..
lu tnye cekgu smula?mau lu kne seligi..hhehe
amin....insyaallah..