|PemFolow Kelip-Kelip|

Monday, August 10, 2009

Homecoming - Hometown Sickness.. ~ ~

*******************

Setelah pulang dari Percutian di Kampung sendiri a.k.a balik kampung, aku pun masuk keje smula..nak mampus,cuti je lagi. Cuti yang ade 2 3 ketul pun simpan untuk raye tak lame lagi, pose nanti pun nak cuti lagi. Asik-asik cuti je, bos pun mesti jeles,jadi die pun mengambil keputusan untuk bercuti jugak. [aku saje je nak menjeleskan die..takpe kot..]

Entah lah,aku pun tak tau nak taruk post ape,jawab hati kecil ku kepada diri aku sendiri. Nak tulis pasal balik kampung,Oh,sampai abis raye nanti tak abis. Caye la..

Jadi, di kesempatan entry cenonet ini, aku ingin mengungkapkan mohon maaf di pinta kepada Cik Mawar Sejati Tapi Berduri, kerana aku tak sempat nak pergi CC die. Walopun die bukan tokey, [seperti yg die komen kt aku..] tapi takpe. Mane tau satu ari nanti ko boleh jadik tokey, tokey jahit manik.. Ngeee... Amin,doa ku buat mu.. hue hue hue..


Di kesempatan ini juga, aku menitipkan rasa rindu yang berat kepada kawan2 seperjuangan di ofis aku di Lembah ini. Buat Cu Ane, mesti die tak sangka aku akan bercuti pada hari Khamis, siap msg ajak chat la,mkn la. Walhal,pada masa itu, ketahuilah aku dalam perjalanan menaiki bas lompat2 untuk ke kampung halaman. Seksa siyot! Aku telepas bas kul 9 pagi, aku pung amik keputusan untuk naik bas secara lompat kura2.. Lembap,memang lembap! Haih ~ ~..

Buat Cik 301, telah di maklumkan awal2 lagi bahawa aku akan pulang ke kampung. Die terima dengan hati yg tabah,bahawa die tau aku ni memang suka balik kampung,pantang ade cuti sket,balik kampung. Nak chill ngan kengkawan pun susah,kesian die. Takpe la Cik 301, nanti di saat agak2 aku kering kontang die hujung bulan, panggil lah daku untuk menemanimu di saat buntu. Ngeee... Memandangkan Cik 301 ade komitmen len iaitu di Puncak Menara Gading, di harap ianya dapat membantu.

Oke,dah takde kesempatan dah ni. Kang makin banyak mencarut nye dari membebel. Selamat pulang kepada diri ku sendiri. Haih.. Bese la,cuti.. Keje bertambun ni. Ni pun aku taip pastu save dulu taw. Baru leh post. Ngeee.....

And the rest was a history...



******************






nota budak kampung : Ow,windu kat mak ngn ayah pulak.. Dramatis btol.. Heheheh..


9 comments:

Cik Mawar said...

aminnnnnnnnnn...
hehehehee.. ayat berduri tu.. cam best ja.. ko nak kena cocok ka kuna? heippppppppp..
ampeh ja..
ha.. dua tag tak jawab agi..
nnt dah kojer jawab..
huauahahaa..

kakuna_daisy said...

ehee,,amin..
heheh..dh tade keje la ni..sbb tu post entry..wakakak
bereh,nnt den jawab tag anda..hehe

zul hafixi said...

kire gua history la??

cik 301 said...

huhuu cik kakuna..bahawasyanya ketiadaan mu di lembah shah alam telah memulangkan diri ku ke lembah yg aman damai... kampung di di Felda.. hehehehe....tak jeles... tapi pas ni aku jeles sebb pas ni comfirm every saturday akan ada kelas ganti.. huhuhu mak ayah rindui la anak mu ini.. hehehe

kakuna_daisy said...

zul hafiXi,

lu dok lembah sh alam kn? haah,kire history la tu..heheh..

Cik 301,
Ow,anda pun balik kmpung??bagos,cintailah kmpung anda dan ayah mak anda..heheheh...

oranglidi said...

ahaha.. dah balik? lame x dgr cite

bias® said...

rindu mak abah? balik lah lagi.

kakuna_daisy said...

oranglidi yg kurus;

haah,baru pulang dr kampung ke lembah ni ha.huhuh... lame ke? 4 ari je...ehee..

bias@;

nak balik la ni..

bogat said...

BALIK KG JE KALUT DGN BAS....TIKET ILANG LAA...LEPAS BAS LAA..ADEYYY..APO LAAAAAAAA..... NEK MOTO KEBAS PONGGONG PLK....LEN KALI SINGGAH KAT SERDANG AMIK DAN TUNGGANG KUDA PLK AMACAM...NGEH33.... anyway...selamat kembali ke lembah yg permai lagi indah ni...