|PemFolow Kelip-Kelip|

Tuesday, May 10, 2011

hikayat 167 - Pasrah & Redha ;)

Hari ni pergi keje lambat lagi. Adoiii...Masuk-masuk ofis je,ade officer tu panggil. Ingat nak sound ke ape, tapi aku sound dulu. Hahahaah..Diorang cakap, orang yang slalu datang lambat ni,rindu-rinduan..Sedas aku bagi, ''ooh,yeke..Nape ye? Tak puas ati ke..? Miahahah...

Pastu naik ofis macam biasa. Macam bos besar la. Datang lambat,On PC, tengok dokumen sikit-sikit, pastu pegi turun bawah, minum. Oh, sandwich dah beli. Makan sandwich dulu, pastu antar dokumen dalam bilik bos, then duduk tempat sendiri sampai lebam!! Panas kusi, sampai terbakor! Hahaahah...(paling tak gune bak kate laki aku..!).

Malam tadi memang panas giler. Nak tido,evendo kipas dah tembak tepat kat diri sendiri,angin panas die makaihhh.... Pastu lak, Cik Oyah menelepon. Ape lagi, dah la lame tak nyembang, lame tak jumpe, sulaman ketupat memang meriah!! Anak beliau dah tido,laki nye pegi keja katenye. Oww,besday die semalam so pengguna Celcom akan dapat 7 hari panggilan/sms percuma [macam pomot pulak!!] kepada semua pelangga Celcom. Bertukar la sekarang untuk menikmati lebih panggilan/sms percuma!! Bongok je~ T__T

Dah bersembang bagai, macam tanak berenti pulak kan..Panas telinga mak,nok...Sejam bergayut ngan Cik Oyah,memang rase macam tanak benti. huhuh...

But seriously, I mIss her Like daMn Crazy.... seriously... T__T... lots of thing yang kitorang share and now,thing are so different. Too much to say,and too much to remember...

Well now, kehidupan masing-masing ade sebab dan musababnya. Kita hidup ni pun, bukan percuma. And,ape yang berlaku tu ade hikmahnye. ''Eh,sume orang cakap camtu lah...tapi dok mengeluh je manjangg...''. Memang pun. Name pun manusia, mengeluh tu lah kelemahan kite. And aku pernah baca satu tagline ni dari program Imam Muda [tak boleh blahhh kan....;] :




Walau ape pun yang berlaku, redha dengan ketentuan takdir. Memang telah dituliskan begitu. Kita yang menentukan baik buruknya. And that tagline, explained everything....



regards,
Kuna

3 comments:

Aimi dan Pakcik Hashim said...

aku pun dah guna celcom
memang jadi monyer bergayut2 (28sen/10 minit)

belum lg besdey aku tu

kAkUnA_tHe KeLip KeLiP said...

owww..ko guna couple pack ke..couple ngn pacik asimm..hahahahaaha...

kan...? muwah giler..klw beday ko nnt,lg lebam..free je..heheheh...

Azalina M.Salleh said...

tu la aku pun sedang dlm proses keredhaan ni.. huhu