|PemFolow Kelip-Kelip|

Friday, September 18, 2009

hikayat 29 - Eh,Apakah Aku Masih Di sini..??



Yee...Aku masih di ofis guys...Aku masih lagi menapak dari bus stand ke ofis, masih lagi tercelik mata tetapi masih di rumah sewa, aku masih lagi bangun pagi- pagi untuk gosok baju walhal pagi tadi aku balik 4.30 pagi! Aku masih lagi ting tong saat ini..Aku masih lagi...

Oww..Balik 4.30 pagi..? Well, semalam my only Pet Bro [beliau di SINI..] dah mesej2 tanye bile buleh berjumpa sebab dah sekian lama tak jumpe.. Then we all tetapkan tengah malam untuk keluar sebab die ade kelas,and aku pulak ade hal. Puku 12.30 pagi kuar,destinasi utama Uptown Shah Alam.. Ciss~~ !! I knew it damn well that the place going to be damn crowded~!!! And yes,it is.. Sheess!! Giler ramai orang.. Nak bejalan pun kene kepit2,aku lagi la.. Terasa ternoda je stiap kali berselisih dengan lelaki yang kadang tu sengaja mengambil kesempatan [tak semua lelaki camtu,but certain are..] untuk merapat-rapatkan tubuh mereka,maka terdengarlah suara-suara hanjeng kurap yang berkata - kata "..rapat wei,rapat..heheeh..". Owwhh..!!! Sungguh ku tak suke!

But we all have no choice, redah je lah.. Kitorang beli ape yang patot je, and at last my pet bro said "..Kite pegi jalan hujung,terus jmpe pintu kuar kan? Kite balik~!.." Hahahahah... Die dah serabot la tu..

Singgah di McD untuk supper @ Sahur..?? Chatting bout ol' those days.. Kepala die dah macam makin tak betol plak skang ni aku tengok.. ".. Bini [awek die..] gua jaoh dowhh.. Kerensangan plak.." kata beliau. "..Sengal la lu bro~! Dekel kang.." Kata aku. Dan kami sememangnya satu kepala.. Gila Gilos..!! Hahaha.. And owh, we shared a same Burfday ya'all.. 22 August.. Hehehe..

Balik je pun bukan terus tido,kemas baju lagi untuk balik esok pagi. Sedar2 je dah jam 5.30 pagi..! Ouchh..!! Mata dah rabak terasa mengantok.. Then,dengan suka hati aku nye, hari ni masuk keje jam 9 pagi..! Hahahaah.....Pastu dengan niat yang agak kurang baik,dengan rasa yang berbelah bahagi,dengan rasa envy kepada mereka yang dah sampai di kampung halaman masing-masing waima yang dalam perjalanan ke destinasi [Cik 301, drive carefully..Balik dah ko yek..huhuh..], aku mengambil keputusan untuk half day hari ni. Buleh ye bos...?? Orang kat ofis ni pun dah macam mayat idup je aku tengok, ke hulu ke hilir, job takde tapi sebab tak cuti lagi.. Hahahahah...Masing-masing mood dah post ke kampung...

"..Wei,cepat sikit balik. Banyak kerje kat umah ni tunggu ko, jangan nak rilex je balik nanti ek..Aku bagi penyepak nanti kang..Ha ha ha ha.."

Mesej dari adik lelaki aku.. Tolol la...Haih~~.....








Cik Kuna Kunang: Balik Kampung! Aku rebel nak balik Kampung..!!! Ughh....!!!

7 comments:

oranglidi said...

heheh.. kalu wa pun wa mesej macam tu jugak. hahhaa

bogat said...

wahaahhahhaaa....namo pon poe tompek sosak...kono la rpat...rapat lg...huhuhuhu
eden pon teringin gi uptown semalm...tp sbb hujan jo..maleh dah...bek den buek taik mato jo
kalo x mlm ni...mlm esok den poe....kalo x saklam..damansara...x pon den redah jo la KL tu...meriah beb malam raya...huhuu

triple x malaya said...

salam aidilfitri n maaf zahir batin..

a.k.u.p.e.n.t.o.i said...

slamat raya..

a.k.u.p.e.n.t.o.i said...

slamat raya..

dzul hafixi said...

selamat ari raye...

azalea said...

huhu ingat gak ko kat aku...
aku memang drive dgn sangat berhati2..hehe setiap R&R menghala ko johor tu aku berhenti...ngantuk dowhhh tak hingat2 nye.....huhuhu... mana tak nye mlm tu aku tak tido.. byk benda nk settle, mklumlah bercuti raya sakan.. hahaha...