|PemFolow Kelip-Kelip|

Wednesday, June 1, 2011

hikayat 178 - June Entry, New Entry, ME and HIM Entry



Selamat Bulan June..! Yeahh… Its June bebeh..!! Been through half of the year safely.. Nice and Alhamdulillah.. Pray for future undertakings are all success..

Anyway anyhow, this June bring up much experiences that I have to take. Insyaallah. Pray for that will run smoothly…


17th – 19th June 2011 - Teambuilding at Rainforest Resort, Taman Negara.

Its for my department. The best part of this teambuilding is… Will be held at Taman Negara. I repeat, Taman Negara bebehhh..! Awesomeee huh..? Evedo aku duduk kat Pahang, asal orang Pahang tapi tak pernah sampai lagi la kat Taman Negara tu. Ape yang beshhh sangat kat sane..? Orang Asli je cakap tak best sebab diorang dah biase dengan hutan. T__T. But, for my first time experience and aku nak sesangat rasa how could that feel walking on top of that popular Jambatan Gantung (which is terrrrpanjang di Asia okey..deymmm!!) And viewing the so original forest itself... We’ll keep it up oke?

I’ve experienced once with Jambatan Gantung ni di FRIM, Kepong i.e they call it Canopy Walkway back in 2010 with backpackers. Seronok and Tak geli GAYAT lansung..! check out the awesome photos there where you cant take your eyes off it!! Wuu.. Tak sabar.. Grrrr…


25th – 27th June 2011 – A Trip to East Cost @ Redang Island.

Eh, Trip to Redang ape cite..?? YES WAY…!! Its ON. Kalau tak dapat pegi tempat yang kitorang booked tu, we all end up travelling just like a traveler. Eh,ape merepek ni.? Diorang cakap baru mencabar…! Finee….Ok,why not just give it a try? So, as an organizer, aku pun rase macam best nak travel2 gini nih… Walaupun dah tau serba sedikit tempat tu, tapi nak jugak try pergi ke tempat lain. Di tambah pulak kepala budak-budak ni agak sengal ubi kayu rebus, so its just how we control our life and its goes crazy dizzy thingy but diorang memang best! Tapi ( ade tapi jugak… T__T ) korum tak cukup sangat lah.. Ade yang can’t make it to this trip atas sebab-sebab yang tak dapat di elakkan dan boleh elak tapi die tanak elak. Bole..??

FYI, I’d applied an annual leave a month before lagi. Hahaha.. Siap pesan dengan En. Bos ‘’..saya ade trip end of june, so bole tak bos sugget jangan buat teambuilding on that date ek..heee ^____^..”. So, at the end aku rase aku akan rasa exhausted+cramp all over body sebab balik dari teambuilding (which is memang akan memenatkan!) then tak sampai seminggu pun off to the trip! Damnnn….! T___T.

Eh, dah tengahari lah..!! Yeayy.. Saya mengantuk! Cepat la jam 5, nak balik. Hahahahah…Untuk En. Sahlan sayanggg, Happy working day! I love you more than you ever think lahhh…..gedik kan?? Hahahaha… xoxo ;)

Regards,

Kakuna

13 comments:

EN.ROBOT said...

ye,,.,.,.mmg gedik,.,. hahaha~
slamat bln jun,.,. :)

kAkUnA_tHe KeLip KeLiP said...

BotBot - hahahahah.....well.well......err,bia la aku..huhuh...

selamat bulan june jgk kat ko..hee. ;)

Republic Aku said...

bulan june pun kena selamatkan...hehe

BLADE EDGE said...

Assalamualaikum...


saya just blogwalking kat sini. baru tahu pasal blog ni..

anyway kalau ada masa, silalah berkunjung ke blog saya.

happy blogging :-)


regards,
BLADE EDGE

kAkUnA_tHe KeLip KeLiP said...
This comment has been removed by the author.
kAkUnA_tHe KeLip KeLiP said...

Republic aku - hehe..of coz..another half of the year nk kene hadap ni..huhu...thanks singgah!! ;P

kAkUnA_tHe KeLip KeLiP said...

BLADE EDGE - thanks singgah... ;)

daddyzkool said...

bukan main suka lagi yer....ish2...

Mak Kucing........ said...

careful with the "Jambatan Gantung".... I've been there before.... hehehehe......

Ain Zulaikha said...

bulan jun ada apa ? sy byk kenduri je ni... hihihihi

kAkUnA_tHe KeLip KeLiP said...

Dadyzkool - hahaa..suke sbb nk g jenjalan taww..heee

kAkUnA_tHe KeLip KeLiP said...

Mak Kucen - hik hik...gayat tak cu anee..? heee...takot2 gak ni..

kAkUnA_tHe KeLip KeLiP said...

AinZulaikha - kenduri pn tak sempat nak pegi,sbb konon2 bz nk bjalan.hahaha.... ;p