|PemFolow Kelip-Kelip|

Thursday, June 11, 2009

"..My Dad's Car Crashed..! "


****

June 9th, 2009
12.30 am - 12.50 am


"..helo, ayah kt mane ni?tak blik lagi ke?.."

"ni, ayah kt simpang Chederawasih ni, kereta ni berlanggar.."
" hah...???!!!.."
****
tu je yang sempat aku dengar and otak aku tangkap.and the rest,bile ayah aku bercakap,serberum dan serebelum otak ni otomatik mengecas saraf ke jantung,jantung aku berdegup kuat!dalam hati aku berdoa,ayah aku ok!ayah aku takde pape!

mak aku terjaga dari tido.lepas dah cite sume,aku n mak aku bergegas ke umah jiran belakang,mntak tlong fetch ayah aku di tempat kejadian.nasib baek ade insan yang sudi membantu.

my bro in~law,my youger bro n i went to the so~calles ASI a.k.a accident scene investigation.huhuh.ok la..sbb ni bkn crime maa..heheh..damn!keta klw tgk mmg teruk.alhamdulillah,ayah aku ok.takde pape.bile keta dh towing,aku terus bawak ayah aku g spital,wt check up.luckily, nothing serious.hmm..what a day..


(the damages..cedih nye....humm....)


(ready to be towed...)

and the rest was a history..memang bersyukur sangat2 sbb ayah aku tak siyes.alhamdulillah..dan bile begini,i felt so much down and thinkin' like "..cane kalau aku tade kt umah mase ni..??what would happen??..?

actually, im on my leave on 8 & 9 but thinkin' that i'll would like to go back to shah alam earlier so that i can cancel my leave taken last week.but the instict itself yang buat hati aku berat nk balik awal.and coincidently perhaps, tiket pun habis on Monday tu..hmm..Allah dah bagi petunjuk because ayah aku mmg suruh balik Tuesday,ya' know..Quality time with family.aku pun mmg agak lame (sebulan jugak la tak balik and that is count as agak lame for me!) tak balik menjengah mereka.

dan kejadian tu berlaku,ketika aku masih kat rumah..not much to say,im speechless..back to Shah Alam,i keep on thinkin' of him.sbb aku jauh.nak balik pun susah.hmm..harap2 di permudahkan segalan jalan bagi aku lepas ni..im hoping that..i mean it!

note : im still shocked...and speechless....really not in the mood..crap!!

4 comments:

ayampinko said...

sabar..lagi truk kalau kita yang kene..
btw kete tu tak lah truk sangat...hehe
chill k..pray tu god..

kakuna_daisy said...

thanks ayam...
thanks god my dad had no serious injury..
ni first time keta kene camtu wei, agak teruk gak la bg aku..ehee..
insyaallah, everything would be just fine after this..

Cik Mawar said...

fuhhhhhhhh...teruk nya kereta tu.. adess. alhamdulillah panjang agi umur ayah ekou cik kuna.. adesss.. seram aku tgk pic kereta tu.

kakuna_daisy said...

cik mawar,
alhamdulillah....
aku lagi seram! hehehe...