|PemFolow Kelip-Kelip|

Monday, June 29, 2009

:: F****** lil' troubles! ::

***************************

pagi ni, mood untuk aku pegi keje telah di spoilkn oleh mamat tu.ape ntah salah aku pun tak tau,sampai aku rase macam "please,go away" and "i think i wanna get rid off you from my life".aku tau aku tak mampu.sesungguhnya mmg aku tak mampu.

hence,mamat tu meluahkan rasa amarah dan kebaranan nya.waahhh,,suke2 kaw je nak marah aku.vavi nye!gile betol kalau pikirkan punca trouble masalah problem nye.aku rase nak terjun tingkat 4 blok aku je,tp tak baek woo,gile!

pagi tadi sempat meluahkan rasa yang terbuku dan terpendam di hati ni kat Cik Oyah.dan seperti kebiasaan dan selalu nya,ternyata Cik Oyah memang memahami aku dan situasi sebenar yang aku hadapi.she's the one and only.dan Cik Oyah sangat berbesar hati memberi nasihat dan kata2 kesat yang membuatkan aku fikir "oh,akhirnya aku rasa cam nk terbang dari shah alam ni dan pergi ke pulau di mana aku tak perlu nk fikirkan ape yang bakal aku tempuh!!"~

tapi aku mula memikirkan,"life is not a challenge without a problems".damn!kotak fikiran aku mula membayangkan hidup ni tanpa masalah.cane ye??

aku tinggalkan persoalan itu menjadi big question mark.biar la.aku akan hadapi dengan senyuman.mamat tu tak pernah ke nak faham aku cane?mamat tu tak pernah ke nk faham bahawa aku ini adalah insan yang lemah,aku tak mampu nak menuruti semua tuntutan permintaan yang di failkan kepada aku,aku tidak sempurna,aku tidak memiliki keistimewaan yang boleh membuat magic supaya aku dapat memenuhi setiap permintaan,aku punya 2 tangan,2 kaki,satu hidung,2 mata..(ok dah, aku mencarut lagi!)

aku sebenarnya nak buat entry ini seringkas mungkin!tapi bila aku menitipkan rasa ketidakpuasan hati kepada makhluk Allah s.w.t itu,hmm...aku tak berdaya...

and,the rest was a history..









note : kepada mamat tu,dont mess with me!someday i'll make u suffer than ever!damn u!


p/s: entry ini tade kena mengena ngan lagu Makhluk Paling Comel tu!

2 comments:

Cik Mawar said...

sabor..sabor... apa yang kita lalui.. ada sebab,, sebab kita akan belajar sesuatu.. tu yg den raso.. sejak dua menjak nie.. he he he

kakuna_daisy said...

adesss...den tongah bongang ni ha..raso cam nk jorit ja..hahhaha...haila.....
harap2 sumo ado hikmah..
insyaallah...