|PemFolow Kelip-Kelip|

Monday, April 25, 2011

hikayat 165 - Ex GF/ Ex BF datang lagi..~~ Toraa...


Ape yang korang akan buat kalau bekas kekasih / ex girl/ex boy datang cari boyfren/gurlfren korang semula...? Ape yang akan korang fikir at first place..? Ape tindakan korang? Camne korang nak handle sume ni..?


Ini biasa berlaku. Even aku pun pernah alami jugak. Bile ex gf boyfren aku datang balik, aku gelabah la wehh..Takkan nak dok diam macam tunggul kayu..? Mula la senantiasa nak jumpe. Kalau tak, musti update ko kat mane, buat ape, dengan sape, pergi bila, bila nak balik mandi,dah makan ke belum, ape sume jadahnye...Lagi gelabah bila jumpa,boyfren main sorok2 hp pulak. "oww,henpon tak bawak pun.Nak bawak buat ape? You ade dengan I.." Bertambah celaka jadinye bile boyfren tak bagi pegang henpon, katanya tade ape2...Nak cek henpon apetah lagi. Durjana betol! Sume serba tak kena jadiknye.....


Tapi..Itu dulu la..Zaman kegemilangan dengan boyren. Sekarang ni..? Andai kata berlaku lagi..Siape yang nak di salahkan..? Kita, si Girlfrend yang setia atau si Boyfren yang boleh-buat-biasa??


Kalau nak persoalkan pasal ni, sumpah aku tak pernah dapat jawapan yang puas hati. Sume cakap "alah..yang laki/pempuan tu pegi layan lagi kenape??yang dh lepas,dah la..'' . Tak kurang juga secara sinis dan berlagu "..Kalau takde angin, masakan pokok boleh bergoyang nyahh...". Fineee...Ni memang tengah angin la nih! "..Celaka,bab* anak Ha*** mane yang kacau bf/gf ko tuh..? Bala ni..Bala...Kite bako!!.." NI pulak versi panas hati, cucuk angin, dan kuah lebih dari sudu!! Paham ke tak ni, ex gurl dan carik boyfren kite ni...Cane Peahh?? "..alahh,ko risau sangat kot...kalau beliau sayang ko, takde nye die nak layann.." ..Ni Versi sejuk kan hati. Ah, panasss lagi ni...Tak bole jadik.....


Bila Isu ini di perdebatkan di antara BF dan GF ini, tak mustahil percetusan GADUH akan terjadi! Tak banyak musti sikit la.. Air mata nitik-nitik bagai, yang lelaki buat-biasa-macam-takde-pape boleh hembus asap rokok,rilex je.."..Ah,ape nak kesah? Pempuan ramai. Nak clash ke,break ke, broke ke..Ape de hal..?''.. Ini memang jantanan yang durjana bin jahanam~~ Oiii,bole menjurus ke arah bunuh ni..Yang pemupuan tak kurang juga "..Alah,setakat jantanan macam gini rupe,aku petik je buleh dpt lapanblas!!..". Hoii,pempuan~Dasarrr pempuann lah ko ni..




Tapi kalau LELAKI/WANITA itu SETIA beliau mungkin akan cuba menenangkan AWeQ/PAKwe yang gundah gulana ini. Janji di karang, Budi Setahun Segunung Intan di luahkan agar AweQ/PakWE beliau percaya beliau tak mungkin akan sesekali melayan EX diorang nih! Fineeee [salute la aku kalau ade LELAKI/WANITA macam ni..] Tapi, tapi dan tapi, ade jugak lelaki yang SETIA. SETIA menegakkan benang yang basah.. I


Memang orang akan cakap, '' Mans are too complicated to understand" dan "Womens are too sensitive till a tiny little things".. And YES, Allah s.w.t dah jadikan manusia 2 jantina. Lelaki dan perempuan. Mesti la ade Pro and Con nye. Allah sahaja yang tahu. Dan kita ni, manusia la yang mencorak perjalanan hidup kita.


Dan, dalam kes di atas tu.. Kalau terjadi pada diri aku ,Aku akan memilih untuk menyelesaikannya dengan cara berbincang. Bebawaklah berbincang...Cemburu memang cemburu,bongok jugak la kan kalau tade perasaan cemburu..! Dan wahai lelaki-lelaki di luar sana, ambil masa untuk gurl / isteri kamu untuk berbincang elok-elok kalau ade masalah. Jangan tau nak marah je... FIneee... Dan kalau cara bincang elok-elok pun tak jalan, aku tak berani la kot nak buat cara kasar. Mereka kan lelaki,klw tak cukup ilmu di dada,tak yah la nak berlawan tumbok-tumbok,dush-dush dengan mereka. Guna CARA HALUS je..~ Abis cite. Hahahahah..







FIneeee...Men can say anything. Cause you ruled the world. But, But....






See..?? WE are beautiful ok... Always will be.. Hehehe.. ;) *wink*







regards,


KUna


3 comments:

Rozami said...

ekceli
Cara Halus tu yg ptg
sayang ko x jelaskan plak caranya

kAkUnA_tHe KeLip KeLiP said...

Rozami- hehehe..ko bole tak terangkan cane cara halus nye.? haahahah..aku nk mintak pendapat ko la..heheh.. :)

Anonymous said...

betul...sama mcm i...

mmg ngades betul exgf boifren i tu...selalunya dia roger je bila exgf dia msg..tp, lately, bende tu dia taknak pening2 lalu dia tak kabarkan... tiba2 terkantoi ada msg dari xgf dia tu... mmg rasa jeles lah kan... kami mmg saling menyayangi.., tp exgf dia tu selalu mencari pluang nk berbaik dengan dia semula...exgf dia tu bukan sorang,, tapi 3 orang... geram pun ada.. kdg2 saya pun pandai main drama.. buat2 kewl..tp, dalam hati rasa bengang tak hengat jugak.. kdg2 je rasa takde perasaan nk jeles... sbb sah2 my bf tu cintakan i... sbb kami pun dah merancang nk kahwin...

bila dah berbincang selepas terkantoi tu,i pun agak mcm tertekan sikit.. rasa kurang kepercayaan dah... mungkin lama2 sikit boleh la..

smlm diskas tentang ni, masing2 jadi mcm tak best... masing2 rasa kenapa tak mcm kelmarin dulu..kelmarin dulu tu okey je kan... tp, kami tak bergaduh.. cuma berbincang...

yg paling tak puas hati tu, sbb exgf dia tu dulu masing2 tahu yg dulu jadi orang ke3..so, skrg kalau kacau bf i pun jadi tak heran la..sbb mmg selama ni mmg jadi org ke3 pun... hmm.. sabar ajelah...