|PemFolow Kelip-Kelip|

Friday, April 22, 2011

hikayat 164 - Bagai Aur Dengan Tebing~ Perumpaan Aku & Makanan oleh Dia ~ puuu






Hari ni tak sempat nak karang banyak-banyak pasal CintaHati. Dia sebuk. Aku buat-buat sebok sebab bos takde. hahahaha...Well, bos pun cuti, pulang ke kampung halaman. Tapi takde la back for good kot.. Kekdahnye!!!..


Hari ni pagi-pagi dah pegi sarapan dengan Dia. Makan kat restoran Ceria. Sengaja pilih restoran nama macam tu sebab hati tengah gundah gulana. Eh,kat shah alam memang ade la restoran tu. Kat Seksyen 3. Restoran Gembira pun ade. hahahaaha...Dalam kereta, Saya memang tak pandai nak sembunyikan perasaan saya ni, Maaf la!! Menahan je la sebak tu, sabarr..sabar....Then masuk ofis macam biase, Dia pon off ke tempat kerja nya.


Tenghari ni aku rase macam lapar! Eh,kepala banaaa!! Pagi tadi dah bekfes, lapar lagi kekdahnyee?? Jemputan Cu Anne ngn Aza untuk kuar luch memang di nanti. Memula nak makan kat Restoran Nasi Arab. Aku teruja sebab tak pernah makan pon. Fineeeee..bile dah sampai kedai tutup...! Hoii,nak meniaga ke tak nak? Kan hari jumaat kaum wanita memang suke pegi makan jejauh, kan kaum wanita rehat lama..? kan kaum wanita suka makan!! Hahaha..


Bile tak jadi nak makan kat sane kitorang amik keputusan pegi Tesco je. Bayangkan kereta Kak Wie yang comel itu di isi dengan penumpang yg comel dan tembun macam aku dan Nardia,dan Cu Anne. Hahahah..Huru Hara habisss~~



And we end up eating at the place yang well-know la kat situ. JM Bariani. [nape bariani di eja centu ekk..??].


Tadaaaaa...





Mine --->> Bariani Kamben + Acar Buah + Kuah Dhal + Sirap Ais [lupe nak snap!]


The Tauhu BAkar [lazat dan rangup!]





Setelah dikorak-korek, barulah jumpe kamben nye..Main nyuruk2 pulak...Tapi overall,memang lazat sebab kari kamben terasa rempah nye, nasi lembut dan sedap~~




CLOSE UP! Untuk pengecuran lebih sulliva, Nasi Bariani yang beras panjang-panjang!! Aza cakap kalau nasi beriani memang kene guna beras panjangggg je. hahahahaah...Anak jati johor in da house,yaww... ;)

Erkk~! Dah kenyang! Kat sini hujan sangat lebat yang boleh menjurus ke arah kemengantokan.. Fineeeee....~~~~ T___T



regards,
kuna


2 comments:

Rozami said...

aku bayangkan ko bergenang air mata
haha lawak

kAkUnA_tHe KeLip KeLiP said...

ahh,sengal..aku bergenang air mata sbb mata masuk habuk.hahaahahh ;p