|PemFolow Kelip-Kelip|

Wednesday, July 6, 2011

hikayat 189 - Kesah Hampir Kene Paw Dengan Abamm Lomm Kawasan!


Oke. Make it short. Semalam lepas balik keje, aku jumpe Ujie MEnci-Menci. Beliau datang kat ofis nak amik gambar holiday and shoot terus kitorang pegi minum. Fine.. Dah bersembang bagai, mencarut merepek meraban semua, mengumpat dan mengata pakej woooo... Kitorang pun blah la.. Dok lame-lame lagi banyak lemak naik nih..

Aku ajak Ujie pegi jenjalan cuci mata kat Jakel. Beliau cakap tanak la.. Sebab duit tade. Aku suruh cuci mata, bukan cuci Wallet... Aku rase bahasa melayu dapat C5 masa SPM. Miahahaha....Cehh..

Sampai kat Blok 55 yakni kawasan kejiranan rumah aku, jam menunjukkan pukul 7 camtu la lebih kurang. Oww awal lagi.. Nampak ramai budak tengah berlari lagi padahal dah nak maghrib. Sedia maklom, kejiranan aku memang ramai Indian. Dah kate umah penhaus....

Mase aku naik tangga tu, ade sorang Indian child ni, di ulangi Indian Child pintas aku. Pakai baju sekolah lengkap dengan kasut tapi tak berstoking. Die dok depan aku then sengih-sengih. Pastu nak naik ke tangga ke tingkat 3, tibe-tibe die stop and said;

"..Akkaa,minta duit akka.. Lapar.." sambil gosok-gosok perot dan buat sign tangan suap ke mulut.

Kejadahan...??! Kecik-kecik pandai mintak duit kat orang nih.. Kepala banaaaaaa die..?? Aku geleng-geleng kepala and cakap "..Takde-takde. you rumah mana duduk..??.." (tibe terkuar pulak slanga centu. hahahaah..). Dengan gaya macam tadi die bagitau Amma tade,pergi kerja. Minta duit akka......Menyirap aku....!! Lain tanye, lain di jawab nye.. Aku pun blah terus naik tangga tingkat 4! Puas hati aku!

Sebab, Fesss sekali setahu aku budak ni duduk kat kejiranan rumah sewa aku je. Second, setahu aku jugak rumah die bawah rumah aku je... Third, lepas tak dapat duit dari aku, aku tengok elok je berlari pergi kat padang main ngan geng-geng beliau yang lain. Eh, tadi cakap hauzzz... Bole lelari pulak..? Ke hempat, wehhhh...budak ni bau die.. Ya Ampunnn..!! Kanser idong aku lahh...!! Sekolah rendah lagi kot..??! Tak mandi ke??! Ke lima, Ko besar nanti nak jadi Abam Lommm Kawasan ke jenis-jenis paw duit ahkak kat kaki tangga nih..? Dan ke Last sekali, Ko siap...! Esok aku jumpe ko mintak lagi kat aku, aku cepukk kepala ko..!

Eh, bole jadi kemarah macam ni tau.. !! Hilang segala mud-mud jiwang aku lah...




regards,
kakuna


2 comments:

Kapten Atok said...

dah dibiasakan mintak duit org ke? hmmm

kAkUnA_tHe KeLip KeLiP said...

Kapten ; ntah la..aku pon tak tau..tp berani btol die mntak mcm tu,kt tangga plak tu..menyirap nyeeeeee aku....budak lg tu...hmmm