|PemFolow Kelip-Kelip|

Wednesday, March 9, 2011

hikayat 153 - Update Gunung Datuk


Adesss...memang sangat lame konon nak tunggu apdet gunung datuk ni. Padahal dah lame pegi. Hahahaa..dah sebulan dah..Okeh,mari kite layan view yang maha cantik ini - on the top of the peak, i bring you Gunung Datuk.. :) weeeewitttt~~~



Peace~! Dalam kereta on the way to Gunung Datuk. Muka sangat la teruja!!




Trek ke atas puncak! Agak seram dan agak curam okehh!! :s



Gigih nye aku dan geng2 lain menuju puncak!! Banyak kali tanye Aza,jauh lagi ke,dah nak sampai ke. Dah berapa bijik batu penanda kitorang jumpe tak sampai-sampai lagi.. Jawapan die tetap same, jap je lagi..sikit je lagi..haa,tu dh nampak...Cehhh ~~



Dah sampai puncak yg bawah sikit. hehehe with june :)



Ini cubaan nak jadi spidergurl. Tak boleh sebab tenaga dah abes. Cittt ;p



Sebelom naik ke puncak punye puncak. Ade yang mengisi perot yg kosong. aku steady je. Padahal lapar bau orang goreng ikan masin kt camp blakang tuh. Ade orang camping weh atas gunung ni. Heheh.. :D








Yeayy... At last dapat sampai puncak jua. Kat batu yang paling tinggi tu. Hee.. Tengok muka-muka puas macam tanak turun dah.

Then aza suruh buat pose last sekali... Gigil siott dok kat batu ni. Tengok belakang je dh curam...Ngaaaa~~~



Tapi overall sangat la best! Macam nak repeat. Then, the next day end up dengan sakit kaki dan peha, jalan macam orang baru lepas pantang pun ye, turun tangga paling seksa sebab macam ketam...Woit,rumah aku tingkat 4 kowt?? Kt ofis pon nak naik tangga juga..Adoiiyaiii...aku redhaaaa.....~~~~

regards,

kuna

4 comments:

Azalina M.Salleh said...

hahaha jom repeat...

kAkUnA_tHe KeLip KeLiP said...

Eh eh...azalina m.salleh la..hehahahahaha...jom jom jomm..!!! :D

CGG said...

bestnye dia panjat2 gunung:)

kAkUnA_tHe KeLip KeLiP said...

kak animm.. ;)

ni spatot nk apdet bln lepas.tp slalu la malas.hahaha...kunun2 nk apdet entry tp haihh...tade idea.huhuh..;p

best sbb dpt menikmati ciptaan tuhan yg maha cantik....;)