|PemFolow Kelip-Kelip|

Monday, January 10, 2011

hikayat 149 - Sesi Mengimbau Kenangan!



Okess...Mari bersesi mengimbau kenangan a.k.a tengok-tengok gamba. Sepanjang tahun 2010. Ade yang seronok,yang tak berape nak seronok, yang sedih tahap cipan-baru -lepas-gugur-anak, yang seronok suam-suam kuku kamben,SERONOK tahap gaban-bunuh-rasaksa! Tu maknanya paling seronok la. Dan juga tahun untuk beronok-ronok! miahahaaha...Ok. Mari kite kupas 2010 dengan gambar dan aktiviti!


JANUARI, 2010 : My BFF's Wedding Day ~



**Sedikit Perincian Gambar : Kita Open 2010 dengan wedding Cik Oyah, on 9th Jan 2010. Setahun dah. Aku jadi best gurl untuk her wedding day. Dah kate BFF a.k.a my besties. Sangat seronok bila tengok orang bahagia di hari bahagia dia! Walaupon memang hakikatnye aku sedih sebab aku tak bahagia time tu [read :develish day!]. Tapi aku dapat kekuatan dari die, Cik Oyah. Thanks dear! And sekarang beliau dah pun selamat melahirkan seorang baby gurl yang comel Qaireen Insyirah,bukti penyatuan hati dia dan suaminya! ;)


FEBRUARI,2010 : Teluk Chempedak - Cherating With Love ~



** Perincian Gambar : Love from the Sea! Kesah bermula jam 10 malam sebelumnya. Chit chating dengan Smart a.k.a my besties. "Jom wat keje giler nak..?" aku utarakan kat beliau. "Jom.." Beliau sahut! Dan ajak seorang lagi member iaitu Ayoi. Keje giler?? Yes! kitorang ke Kuantan,Pahang jam 12.30 tgh mlm [dengan melalui jalan yang salah aka sesat!] dan sampai jam 5.30 pagi di Teluk Chempedak! Tu sebab mata pun rabak! Then heading to Cherating,aku saje ajak tengok tempat kenangan tu! haihh..pathetic! Then, the most unforgetable, on the way back to KL malam berikutnya tu,cash takde,minyak dah nak kering,atm takde dan duit tol Kuantan - Genting Sempah hanya guna duit syiling!! Hamik! Nak buat lagi??? Diorang cakap YES but with a proper plan,of course! Yikess~~

March, 2010 : Trip to Redang Island,baby!! ~




** Perincian Gambar : Okess! Yang ni memang paling-sangat aku nak HIGHLIGHT~!! Puas hati sangat2 dapat pegi trip ni. Sebab nye, kalau korang tengok sendiri view die pon,MasyaAllah..Memang cantik giler!! Macam tak nak balik! Ok,enough rambling! Actually,trip ni memang telah di plan dari tahun sebelumnya iaitu 2009 dengan Mafia Backpackers [Cik Aza Lea & The Geng]. But unfortunately, only 9 of US yang layak pergi.Eh,yang berpeluang sebab yang lain busy with ohter things. But,but but...Im going to repeat this activity this year but with diff team - Skuad Kembara Keratong. Insyaallah.. Haihh..Redang Cost is callinggg~~!! Ngee :D



Okey. From March, we go through all the way to August. Sebab the other months tak banyak act. yang memberangsangkan! Heheh...



AUGUST, 2010 : Birthday Bash and 1st Mini Reunion Meet Up~



** Perincian Gambar : This time,i meant this month was my birtday month. And,of couse this mini reunion were planned as early as we want to meet up each other sebab dah lama sangat tak jumpe. But then, the suprised of birthday bash i.e the CAKE and Candle are off behind me. Seriously! Smart, i love you!! Thanks for the cake,yaw! And to Mawar,Azie with baby bump and Mak Su with lil' cute Zara. Those day,were amazing guys! Oh,hey.Im wearing baju kurung oke! Hahahaah.. ;p



OCTOBER, 2010 : Trip to Kelantan & Broga Hills with Skuad Kembara ~


**Perincian Gambar : Yang ni coincidence. Kelantan indeed, was my hometown tapi ni trip dengan officemate. Sebab one of ouf collegue Kawin. Then we all pon macam rombongan mak cik kiah,dengan naik bas ok dik,pun pergilah ke Kelantan. Yang best sebab aku dengan collegue June & Gee were single and kitorang buat hal kitorang je. Tiada hal yang bukan-bukan berlaku. And yet, we maintain our cuteness of being single ~ jadi perhatian la kowt. Anak dara! hahahah.. But,overall enjoy la.. :)




**Perincian Gambar 2 : Broga Hill with love~! Ni 2nd time aku panjat Bukit nih. First was last year on 2009 with Mafia Backpacker @ dengan Cik Aza Lea. And the view,still like before. None changes! Perfect! Awesome!! But this time aku dengan geng-geng SKK aku. Bout 20 org semua nya,nak handle kepala-kepala yang masuk air macam aku jugak!! Hahah.. Tapi sangat having fun coz after that we heading to Air Terjun Sg. Tekala, BBQ-ing and mandi-mandi. And diorang cakap "Kuna,aktiviti kali ni memang TERBAEK!..Thumbs up!". Yes,it was!! ;


NOVEMBER, 2010 : 2nd Mini Reunion ~




**Perincian Gambar : This is our 2nd mini reunion. Smart and I, Azie & Hubby [not in pic] Azah dan Mala yang-sangat-lama-tak-jumpa dan Bobo. *sighhhhh* Serious! Ni adalah batch OM114 Uitm Jengka,Pahang. Memory remain! And sangat la rindu kat diorang!! Mase jumpa ni hampir nak menitiskan air mata sebak sebab rindu! Banyak yang kitorang kongsi, our job,our life,and those thingy.. And this pic prooves that we are still besties!! ;)








Last,but not least for 2010 closing.....






DECEMBER,2010 : Bagan Lalang BBQ-ing with Skuad Kembara Keratong ~







**Perincian Gambar : Orait. Last,for 2010 closing. Again, BBQ-ing dengan geng-geng Skuad. Kali ni kat Bagan Lalang sebelah Sepang Gold Cost [saje nak bagitau.hahahah]. PANAS! Tu je gambaran nye tapi seronok dengan geng-geng masuk air ni,boleh main bola lagi,pegi berendam kat dalam lautan-lumpur tu! One thing for sure, Im Rentung! Terlupa nak bawak sunblock,dah abes sunburn. Dah la time tu jugak baru baik demam cikenpox dik,ade pulak selang seli ujan kat sane,abis kulit ahkak..ahahah.. But overall,sangat la giler! Hehehehe... ;)



And..The rest was history.. Kalau nak kira sedih ke tak,memang ade yang sedih jugak. Tapi yang sedih tu perasaan. Tak boleh nak buat gambaran. Afterall,those thing akan hilang jugak. And luckily im all around my craziest and sporting-ness friends yang banyak bagi support,yang banyak buat duka jadi gembira. Nestapa?? Haihh..Tolak tepi dulu la.... This year,insyaallah akan lebih baik dari tahun sebelum nya.. Kann...??? ;)











regards,
Kuna

7 comments:

ayampinko said...

biler nak nikah

hehhehehe

CGG said...

waa..
kakuna..
best gilerrr jalan2..


wa...
cgg tgk laut geram je..
lama tak chuti2 pantai

kAkUnA_tHe KeLip KeLiP said...

Ayam - erk..?? apekah soalan itu? heheh..insyaallah..klw ade jodoh tak kemana.. kamu...??? ;)

kAkUnA_tHe KeLip KeLiP said...

Kak CGG,

Waaa...yes,saya mmg suka pantai..! serius cantekk kan.heheheh...akak bole la hunnymoon lagi. pulau redang sgt best..tak tipu punye~ hheheehe....

Azalina M.Salleh said...

kuna aku cam suka kerja gila di kuantan itu..
klu wat lagi aku nk ikut yea.. hehe

kAkUnA_tHe KeLip KeLiP said...

Aza - pecaya tak tu sume mmg berlaku!tak tipu punye.hahahaa..jom kte wt keje giler lg nk?? hehehe..anyway,pasni klw nk wt keje giler lg taleh plan.trus buat je.huhuh..baru mencabar! tp CUAK.hahahahah ;p

qian said...

thanks for your sharing! great helpful!!!Thank you
Louboutin Shoes 
Christian Louboutin Shoes
Christian Louboutin Pumps 
louboutin
Christian Louboutin Boots 
Christian Louboutin Pumps
Christian Louboutin Heels 
Christian Louboutin Sandal
Pigalle Christian Louboutin 
fur boots
christian louboutin fur boots
louboutin pumps
louboutin fur boots
coyote fur boots
christian louboutin heels
silver strappy sandals
christian louboutin toundra
loubitan studded bow peep
Wedding Dress Shops
vintage wedding dresses 
wedding dresses
cheap mobile phone
Wedding Dress Shops
Wedding Dresses 2011
Wedding Dress Shops
Off the Shoulder Wedding Dresses
bridal jackets
wedding jackets
bridal jackets
halter neck wedding dresses
off the shoulder wedding dresses
vintage wedding dresses
wedding dresses with sleeves
wedding jackets for the bride